Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Matthew McConaughey had genoeg van telkens hetzelfde te doen maar kwam lastig van zijn romcom-imago af.

Het is lastig Hollywood voor te stellen zonder Matthew McConaughey, maar het had niet veel gescheeld of de acteur was meer dan 10 jaar geleden al gestopt met acteren. Wat is hier de reden voor?

Elke cinefiel kent McConaughey, een acteur die vanwege zijn goede looks al snel in Hollywood aan de bak kwam. Zijn grote doorbraak kwam in 1996 met A Time to Kill, waarin hij in de huid kruipt van de jonge advocaat Jake Brigance.

Anders
Ondanks het feit dat hij vanaf dit moment de rollen voor het oprapen had, ging het hier echter bijna enkel en alleen over romantische komedies. Denk bijvoorbeeld maar aan The Wedding Planner en How to Lose a Guy in 10 Days, om er maar een paar op te noemen.

Hoewel deze films commercieel succesvol waren, wilde McConaughey graag eens iets anders doen. Zo zei de acteur al eerder: "Ik had het gevoel dat ik steeds weer in dezelfde soort films terechtkwam. Ik wilde laten zien dat ik ooit iets anders kon doen".

Succes
McConaughey besloot vervolgens de nodige romcoms te weigeren, in de hoop serieuzere rollen te bemachtigen. Het duurde echter een behoorlijke tijd, waardoor de acteur er zelfs even aan dacht te stoppen, maar toen kwam The Lincoln Lawyer voorbij.


Wederom speelde hij een advocaat, maar deze keer maakte McConaughey een transformatie van een romcom-ster naar een serieuze acteur die veel meer was dan alleen maar een hunk. De acteur kreeg telkens meer en meer te doen en werd al snel behoorlijk succesvol.

Carrière
In 2013 won hij zelfs een Oscar voor zijn glansrol in Dallas Buyers Club, maar ook wist hij hoge ogen te gooien in The Wolf of Wall Street en Interstellar. Ook de HBO-serie True Detective mag niet vergeten worden.


Sindsdien wordt McConaughey gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie, al had het dus heel anders kunnen lopen als de acteur al eerder had opgegeven. Gelukkig was dat niet het geval!

NieuwsFilm

meest populair