Waarom keert componist Hans Zimmer niet terug voor 'Gladiator 2'?

Waarom keert componist Hans Zimmer niet terug voor 'Gladiator 2'?

Gladiator 2 moet het gaan doen zonder Oscar-winnende componist Hans Zimmer.

Gladiator 2 moet het gaan doen zonder de iconische muziek van componist Hans Zimmer. Zimmer werd in 2001 genomineerd voor een Oscar voor zijn muziek van de Ridley Scott-film. Toch besloot de Duitse componist niet terug te keren voor het langverwachte vervolg, in een recent interview legt hij uit waarom niet.

"Het is heel simpel, ik ben klaar met die wereld", vertelt Zimmer in een interview met Curzon. "Ik denk dat ik destijds goed werk afgeleverd heb. Het enige wat ik nu zou kunnen doen is in herhaling vallen of een inferieur product afleveren."

Genoeg herhaling
De componist erkent dat hij in het verleden vaker op herhaling is gegaan. Zo werkte hij aan de muziek van 4 Batman-films, 4 Kung Fu Panda-films en maakte hij een nieuwe versie van zijn Oscar-winnende muziek voor The Lion King.

"Ik heb genoeg van mezelf herhalen. Met The Lion King probeerde ik in 2019 iets nieuws te doen, maar het lukte niet. Dus uiteindelijk heb ik nagenoeg dezelfde muziek opnieuw gemaakt. Ik ben het aan mezelf en mijn fans verplicht om te proberen om nieuwe dingen te doen."

Now We Are Free
Zimmer is heel erg trots op zijn werk aan Gladiator en hij denkt niet dat hij muziek kan maken die aan het origineel kan tippen. "Gladiator heeft een speciale plek in mijn hart. Fans kennen de muziek zo goed, dus het maakt niet uit of ik de beste muziek ooit zou schrijven, het zou nooit het origineel kunnen overtreffen."



Hans Zimmer is een van de bekendste componisten in Hollywood. Hij schreef de iconische muziek voor een heleboel blockbusters zoals Inception, Interstellar, Pirates of the Caribbean en Dune. Maar zijn werk aan Gladiator blijft toch een van de mooiste filmscores aller tijden. Vooral het nummer 'Now We Are Free' blijft bloedmooi. Het is maar de vraag of zijn vervanger iets net zo moois kan schrijven.

Harry Gregson-williams
De baton wordt nu overgedragen aan Harry Gregson-Williams, die eerder samenwerkte met Gladiator-regisseur Ridley Scott aan Kingdom of Heaven.

Gladiator 2, met Paul Mescal, Connie Nielsen, Pedro Pascal en Denzel Washington, verschijnt in november 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair