'The Godfather: Part III' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

'The Godfather: Part III' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

Regisseur Francis Ford Coppola gaf een van de hoofdrollen aan zijn dochter die totaal geen acteerervaring had.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een geweldige film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met The Godfather: Part III.

De legendarische The Godfather-trilogie van Francis Ford Coppola wordt door menig cinefiel gezien als een van de beste trilogieën aller tijden, maar dat betekent niet dat deze perfect is. Vooral de derde film wordt wel vaker bekritiseerd vanwege een belangrijk aspect.

Rol
Coppola wist voor zijn trilogie heel wat grote namen te strikken, zoals o.a. Marlon Brando, Al Pacino en Robert de Niro. In de derde film is een belangrijke rol weggelegd voor zijn eigen dochter, namelijk Sofia Coppola.

Laatstgenoemde is te zien als de dochter van Pacino's Michael Corleone, namelijk Mary Corleone. Ondanks het feit dat Sofia eigenlijk helemaal geen ervaring had als actrice, wist ze toch deze rol te bemachtigen, iets dat nodig filmfanaat liever anders had gezien.

Kritiek
Haar acteerwerk is volgens menig filmcriticus het zwakke punt van de film. Zo wordt haar prestatie niet overtuigend genoeg genoemd en kwam het allemaal te geforceerd over. Dit gebrek aan overtuigingskracht had een grote impact op de film.


Sommigen gingen zelfs zo ver door te zeggen dat Sofia de film had verpest, aangezien haar zwakke acteerprestatie zo afleidend werkte dat de kijker zich niet meer zou kunnen concentreren op het verhaal.

Anders
Uiteindelijk wordt de schuld niet gelegd bij Sofia, maar bij haar vader, die eigenlijk iemand anders had moeten casten. Zo wordt er gezegd dat de regisseur bijna elke actrice had kunnen strikken voor de rol, maar enkel en alleen voor Sofia ging aangezien zij zijn dochter is.


Sofia Coppola mag het dan niet erg ver geschopt hebben als actrice, ze volgde uiteindelijk in de voetsporen van haar vader als regisseuse. Zij heeft dan ook al meerdere sterk onthaalde films geleverd, zoals o.a. Lost in Translation en de recente Priscilla.

NieuwsFilm

meest populair