Oscar-winnares Emma Stone raakt in paniek op het podium: "Haal jezelf er alsjeblieft uit"

Oscar-winnares Emma Stone raakt in paniek op het podium: "Haal jezelf er alsjeblieft uit"

Emma Stone wint tweede Oscar en vertelt openhartig over paniekaanvallen en overweldigende aandacht van de media.

Met haar rol in Poor Things had Emma Stone al veel gewonnen dit filmseizoen. Maar de kans dat ze gisteren toch een Oscar mee naar huis zou kunnen nemen was klein. Haar categorie zat namelijk vol met sterke rollen van andere sterke actrices.

Het is haar tweede Oscar voor beste actrice, want voor La La Land mocht zij er al eentje ophalen. Toch viel haar toespraak zwaar en dat kwam niet alleen omdat ze zich opgelaten voelde, omdat het lijfje van haar jurk stuk was gegaan. Emma Stone heeft namelijk van tijd tot tijd paniekaanvallen en zo eentje had ze net de dag voor de Oscars.

Aandacht is overweldigend
De 35-jarige ster bekende eerlijk: "Alle aandacht is zo overweldigend. Gisteravond was ik paniekerig dat dit kon gebeuren. En dat kun je nu ook zien en het overkomt me vaak. Yorgos zei toen: 'Haal jezelf er alsjeblieft uit'."

De regisseur Yorgos Lantimos keek in de onderstaande YouTube-video van ITV ontroerd toe, terwijl Emma vervolgde: "En hij had gelijk, want het gaat niet om mij. Het gaat om een team dat meer maakt dan de optelsom alleen. En dat is het leukste aan het maken van films. Het is ons allemaal."

Winnaressen en genomineerden
Ze vergat niet alle voorgaande winnaressen op het podium te bedanken. Ook vergat ze niet de genomineerden in haar categorie in het zonnetje te zetten. Ook haar familie vergat ze niet, want hun begrip en steun is onmisbaar.



NieuwsFilm

meest populair