Vanaf deze week te zien: Nicolas Cage op z'n allerbest in 'Dream Scenario'

Vanaf deze week te zien: Nicolas Cage op z'n allerbest in 'Dream Scenario'

Een ongelukkige familieman merkt dat zijn leven op zijn kop staat als miljoenen vreemden hem plotseling in hun dromen beginnen te zien.

We kunnen vanaf deze week gaan genieten in de Nederlandse bioscopen van één van de sterkste komediefilms die vorig jaar uitkwam: Dream Scenario. Cultkoning Nicolas Cage, die de hoofdrol speelt in Dream Scenario, kreeg zelfs complimenten van zijn wereldberoemde oom Francis Ford Coppola voor zijn prestaties.

Dream Scenario is geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli die in 2022 debuteerde met Sick of Myself. Ari Aster produceerde de film. Naast Cage wisten onder andere Julianne Nicholson en Michael Cera een rol in Dream Scenario te bemachtigen.

Plot
Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om.

Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Dark comedy
In de trailer zien we dat dit een knettergekke én briljante uiteenzetting gaat worden over de hedendaagse cancelcultuur


Dream Scenario is vanaf 14 maart te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair