Nicolas Cage verschijnt plotseling in je slaap. Is dit een droom of een nachtmerrie?
play

7,2 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Regie
Kristoffer Borgli
Cast
Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Dylan Baker, Tim Meadows, Marnie McPhail, Krista Bridges, Conrad Coates, Star Slade, Paula Boudreau, Marc Coppola, Jessica Clement, Noah Lamanna, Marnie Brunton, Liz Adjei, Maev Beaty, David Klein, Lily Bird, Kaleb Horn.
Release
10.11.2023
Release NL
14.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Kristoffer Borgli | Scenario: Kristoffer Borgli | Cast: Nicolas Cage (Paul Matthews), Lily Bird (Sophie Matthews), Julianne Nicholson (Janet Matthews), Michael Cera (Trent), Tim Meadows (Brett), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Stel je voor: je hebt een doodnormale droom waarin je dineert met Michiel de Ruyter terwijl Hannibal met oranje brontosaurussen de McDonalds inloopt. Alles gaat goed, en dan loopt opeens een ordinaire man van middelbare leeftijd binnen. Hij doet niets, hij kijkt verdwaasd rond, maar valt op in de absurditeit van de droom. De volgende dag blijkt hij in de dromen van talloze andere mensen verschenen te zijn. Hoe zou men hierop reageren?

Paul Matthews is een suffe biologieprofessor. Hij is goed in zijn vak, maar weet zijn passie voor mieren niet over te brengen op zijn studenten. Daarnaast ontbreekt het hem aan sociale skills en schrijverstalent, waardoor niemand overtuigd is van zijn vaardigheid om een boek te schrijven. Met andere woorden, hij is een ongemakkelijke, suffe loser. Maar dan verschijnt hij plotseling in de dromen van mensen overal ter wereld, wat hem meer roem brengt dan hij ooit had durven dromen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Dream Scenario Nieuwsberichten