De best betaalde rollen aller tijden: Will Smith kreeg een absurd bedrag voor 'Men in Black 3'

De best betaalde rollen aller tijden: Will Smith kreeg een absurd bedrag voor 'Men in Black 3'

De acteur was te zien in de nodige blockbusters maar dit was zijn best betaalde werk ooit.

Iedere filmfanaat kent Will Smith. De acteur was te zien in de nodige blockbusters, zoals Bad Boys en Independence Day. Een van zijn bekendste rollen is die van Agent J in Men in Black 3, waarvoor hij enorm veel werd betaald.

De acteur kroop meerdere malen in de huid van dit personage, maar in het derde deel kreeg Smith een astronomisch hoog bedrag betaald. Naar verluidt kreeg de acteur maar liefst 100 miljoen dollar, enkel en alleen voor Men in Black 3.

De reden
Dit is natuurlijk een absurd hoog bedrag, iets dat in de ogen van menig persoon behoorlijk buitensporig is, maar voor de studio was het belangrijk om hun ster tevreden te houden. Smith is al jarenlang een grote naam in Hollywood, maar was 10 jaar geleden misschien wel dé bekendste filmster.

Mede dankzij de eerste twee Men in Black-delen, die uitgebracht werden in 1997 en 2002, werd Smith alleen nog maar beroemder. Het tweeluik was een enorm succes en bracht wereldwijd maar liefst meer dan 1 miljard dollar op.

Naam
Smiths onmiskenbare sterrenkracht en zijn chemie met mede-ster Tommy Lee Jones waren essentiële factoren die hielpen het publiek naar de bioscoop te trekken. Smith leverde ook eigenlijk elke keer weer kaskrakers, die garant stonden voor succes.


Begrijpelijk dus, dat de studio kostte wat het kost Smith wilde behouden voor het derde deel. Zij besloten dan ook een bonusclausule op te laten nemen in zijn Men in Black 3-contract, waardoor hij bovenop zijn salaris eveneens een deel van de opbrengst zou krijgen. Dit pakte voor de acteur geweldig uit.

Kassa
Wereldwijd bracht het derde deel maar liefst meer dan 650 miljoen dollar op, waardoor Smith flink profiteerde van de prestaties aan de box-office. De acteur mocht dankzij een enkele film zijn bankrekening met dus 100 miljoen dollar spekken.



NieuwsFilm

meest populair