Men in Black 3 (2012)

They are back... in time.

De derde Men in Black-film voelt een beetje aan als mosterd na de maaltijd, maar heeft gelukkig wel geleerd van de fouten van het tweede deel.
play

6,3 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

In Men in Black 3, zijn Agents J en K terug ... in de tijd. J heeft in zijn vijftien jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner. Toch, als K´s leven en de toekomst van de planeet in gevaar zijn, reist Agent J terug in de tijd om dingen recht te zetten. J ontdenkt dat er geheimen aan het universum zijn die K hem nooit had verteld – geheimen die zichzelf onthullen wanneer hij samen werkt met de jonge Agent K om zijn partner, Men in Black en de toekomst van de mensen te redden.

Alt titel
Men in Black 3 3D, Men in Black III
Regie
Barry Sonnenfeld
Cast
Will Smith, Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Emma Thompson, Alice Eve, Bill Hader, Michael Stuhlbarg, Jemaine Clement, Michael Chernus, David Rasche, Nicole Scherzinger, Keone Young, Mike Colter, Cayen Martin, Clarke Thorell.
Budget
$ 225.000.000
Opbrengst
$ 624.026.776
Release
25.05.2012
Release NL
24.05.2012
Release DVD
18.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Barry Sonnenfeld | Cast: Will Smith (Agent J), Tommy Lee Jones (Agent K), Josh Brolin (jonge Agent K), Jemaine Clement (Boris the Animal), Michael Stuhlbarg (Griffin), Emma Thompson (Agent O), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2012

De laatste jaren zijn vervolgfilms steeds eenvoudiger te categoriseren op basis van de tijd die verstreken is sinds de voorgaande film(s). Zo zijn er aan de ene kant filmreeksen waarin het ijzer gesmeed wordt wanneer het heet is (wat in het geval van Saw en Paranormal Activity zelfs ieder jaar een nieuwe film opleverde) terwijl er aan de andere kant sequels zijn die een flinke tijd op zich hebben laten wachten en daardoor vooral om nostalgische redenen zullen worden bezocht (al bleef het gehoopte succes bij Scream 4 en American Pie: Reunion grotendeels uit). Bij films uit deze laatste groep zien de makers zich regelmatig geconfronteerd met duidelijk ouder geworden hoofdpersonen, veranderde tijden en mogelijk zelfs sterfgevallen onder de vaste castleden (allemaal van toepassing op de meest recente avonturen van Indiana Jones). Dat levert soms interessante eerste aktes op, aangezien er enige creativiteit nodig is om deze obstakels te overbruggen.

Men in Black 3 valt qua verstreken tijd in de categorie van laatkomertjes, maar lijkt dat niet te willen erkennen. Er wordt weliswaar openlijk gezegd dat J en K al anderhalf decennium met elkaar samenwerken, maar nooit wordt ook maar een hint gegeven naar wat ze in de afgelopen tien jaar zoal hebben meegemaakt; als de film een week na de vorige had plaatsgevonden, zou je het ook geloven. Inhoudelijk gezien is dat geen groot bezwaar, maar het toont wel aan dat de makers geen duidelijk doel voor ogen hebben. Borduren ze verder op het succes van deel één of mikken ze op de nostalgiefactor? In dat eerste geval is de vraag gerechtvaardigd wie vijftien jaar na dato en een matig tweede deel tussendoor nog oprecht op een derde film zit te wachten. Echter, voor een op nostalgie gestoelde film had op zijn minst de lange afwezigheid mogen worden erkend.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

Men in Black 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Na het mindere 2de deel is deze film wel weer beter, voor mij evenwaardig aan deel 1. Goede special......"

Banned

"...Mooie effecten en soms wel vermakelijk maar meer niet. Die vieze wezens daar ik heb ik nooit wat aan......"

Frietgezicht

"...Leuke film!Onzin allemaal maar vermakelijke onzin en leuk om Smith en Jones weer samen te zien! Jam......"

Men in Black 3

acties