Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Sean Connery

Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Sean Connery

Een iconische acteur, die richting het einde van zijn carrière meerdere verkeerde keuzes maakte.

Elke filmfanaat kent de naam Sean Connery. De legendarische acteur werd wereldberoemd als de eerste James Bond, maar ondanks het feit dat hij een geweldige carrière heeft gehad, had deze er nog veel indrukwekkender uit kunnen zien.

Connery, eveneens bekend van sterk onthaalde films als The Untouchables en The Rock, heeft helaas aan het eind van zijn carrière enkele verkeerde keuzes gemaakt die zijn nalatenschap enigszins hebben aangetast.

Verkeerde keuzes
Het komt wel vaker voor dat een acteur een film laat schieten en hier achteraf spijt van heeft. Connery liet echter niet één, maar twee projecten aan zich voorbij gaan, namelijk The Matrix en The Lord of the Rings.

In beide gevallen ging het om een hoofdrol, namelijk Morpheus in The Matrix en Gandalf in The Lord of the Rings. Connery was echter niet overtuigd van beide scripts, die volgens hem te gecompliceerd waren. Hij besloot dus om beide films af te wijzen.

Iets anders
Uiteindelijk gingen deze iconische rollen dus naar Laurence Fishburne en Ian McKellen, die allebei terugkeerden voor meer films. Beide franchises werden extreem goed onthaald en groeiden uit tot box-office krakers en legendarische films.

Connery, bang om weer een verkeurde keuze te maken, besloot het volgende fantasierijke project dus niet weer te laten schieten en tekende voor The League of Extraordinary Gentlemen. Dit was echter verre van een succes...

Flop
De gefaalde blockbuster werd door filmcritici met de grond gelijk gemaakt en ook aan de box-office wist deze niet te overtuigen. Zelfs met zijn ervaring en charisma wist Connery het teleurstellende script en de matige regie niet te redden.


Na deze teleurstelling besloot Connery met pensioen te gaan en een punt te zetten achter zijn carrière. De acteur heeft ons veel moois geleverd, maar er had dus nog veel meer in gezeten dat er nooit van gekomen is.

NieuwsFilm

meest populair