Jackie Chan kwam tijdens deze film bijna om het leven: "een gapend gat in zijn hoofd"

Jackie Chan kwam tijdens deze film bijna om het leven: "een gapend gat in zijn hoofd"

De legendarische acteur viel meerdere meters de grond op en kwam op een rots terecht.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs ver gaan voor een bepaalde rol in de hoop deze zo overtuigend mogelijk over te kunnen brengen. Soms gaan ze zelfs iets te ver. Jackie Chan weet hier alles vanaf.

Chan is een icoon in de filmwereld. De kungfu-deskundige uit Hongkong werd voornamelijk bekend door de min of meer door hem uitgevonden 'komische kungfu-film'. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende acrobatische vaardigheden en zijn stunts, maar op een dag ging het vreselijk fout.

Ongeluk
Armour of God uit 1986 was alweer de zoveelste film waarin Chan zijn grenzen verlegt en zijn eigen stunts in uitvoert. Tijdens de opnames van een scène, waarin hij van een muur sprong om aan een tak te hangen, ging gruwelijk mis.

De takken waar hij aan moest blijven hangen braken af. Van een behoorlijke hoogte viel de acteur op de grond, waar zijn hoofd terecht kwam op een rotsblok. Chan werd dan ook onmiddellijk naar het ziekenhuis gesneld.

Ernst
Het letsel was behoorlijk serieus. Niet alleen liep Chan een schedelbreuk op, ook raakte hij bijna blind aan een oog. Het had fataal kunnen aflopen, maar Chan liet weten dat hij wist hoe hij 'moest vallen'. Dit heeft hem waarschijnlijk het leven gered.


Dit was echter niet de eerste keer dat Chan betrokken was bij een ernstig ongeluk op een filmset. Als fervent aanhanger van het uitvoeren van zijn eigen stunts, heeft hij talloze risicovolle scènes doorstaan, waar de nodige valpartijen, breuken en zelfs brandwonden bij kwamen kijken.

Anders
Na het ongeluk op de Armour of God-set besloot Chan wel meer veiligheidsmaatregelen te eisen op filmsets. De acteur ging sindsdien een stuk voorzichtiger te werk, voornamelijk tijdens het uitvoeren van zijn eigen stunts.


Dit betekent echter niet dat de Chan stil zit. Volgende maand wordt hij dan misschien wel alweer 70, hij heeft maar liefst 7 nieuwe projecten op de agenda staan, waaronder Rush Hour 4 en een nieuwe Karate Kid-film.

NieuwsFilm

meest populair