Op deze dag verschijnt 'Ghostbusters: Frozen Empire' in de bioscopen

Op deze dag verschijnt 'Ghostbusters: Frozen Empire' in de bioscopen

Het vervolg op 'Ghostbusters: Afterlife' komt bijna uit in de bioscoop.

In 2021 kregen we Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson opnieuw te zien in hun Ghostbusterspakken in Ghostbusters: Afterlife en nu zullen ze opnieuw in de huid van hun legendarische rollen kruipen in het vervolg Ghostbusters: Frozen Empire, die binnenkort te zien zal zijn in de bioscoop.

Ghostbusters: Frozen Empire is geregisseerd door Gil Kenan, die het samen met Jason Reitman heeft geschreven. Heel wat van de cast is terug in deze film, onder wie Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Celeste O'Connor en Logan Kim. Ook de originele Ghostbusters Murray, Aykroyd en Hudson zijn terug, net als Annie Potts en William Atherton.

Verhaal
In Ghostbusters: Frozen Empire volgen we opnieuw de familie Spengler die beslist om Summerville, Oklahoma te verlaten en terug te keren naar waar het allemaal begon - de iconische brandweerkazerne van New York City. Daar willen ze de originele Ghostbusters helpen, die een topgeheim onderzoekslaboratorium hebben ontwikkeld om het bestrijden van geesten naar een hoger niveau te tillen.

Maar wanneer de ontdekking van een oud artefact een kwaadaardige kracht ontketent, moeten zowel de oude als nieuwe Ghostbusters hun krachten bundelen om hun thuis te beschermen en de wereld te redden van een tweede IJstijd.

Jubileum
Het is de eerste film in de Ghostbusters-franchise die wordt uitgebracht na de dood van Ivan Reitman, die postuum erkenning krijgt als producent. Reitman heeft de twee eerste Ghostbusters-films geregisseerd en alle Ghostbusters-films geproduceerd. Deze nieuwe Ghostbusters-film zal worden opgedragen aan zijn nagedachtenis en zal het 40-jarig jubileum van Ghostbusters (1984) vieren.


Ghostbusters: Frozen Empire zal de horror-elementen terugbrengen die ontbraken in Ghostbusters: Afterlife met nieuwe spoken en een schurk die iedereen of alles kan bezitten. Ook een paar van de originele spoken uit de vorige films zullen terug te zien zijn en Potts, die haar rol als Janine Melnitz herneemt in deze film, zal in Ghostbusters: Frozen Empire voor de eerste keer ook in een Ghostbusterspak kruipen.

In de bioscoop
Ghostbusters: Frozen Empire is vanaf 4 april te zien in de Nederlandse bioscoop. Het is dus nog heel even wachten. In afwachting kan je de vorige film Ghostbusters: Afterlife kijken, die te vinden is op onder andere Viaplay of je kan de film ook kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair