Veel rumoer rondom 'Spider-Man 4' met Tobey Maguire: zo zag de film er oorspronkelijk uit

Veel rumoer rondom 'Spider-Man 4' met Tobey Maguire: zo zag de film er oorspronkelijk uit

Bijna alle betrokkenen lijken open te staan om het vierde deel te maken.

Sony Pictures maakte vijftien jaar geleden bekend dat Spider-Man 4 met Tobey Maguire op 6 mei 2011 in de bioscoop zou verschijnen. Zoals we weten is dit er helaas nooit van gekomen, maar toch wordt er weer veel gesproken over het project na Maguire's terugkeer in Spider-Man: No Way Home.

Door de jaren heen is er enorm veel onthuld over de plannen die regisseur Sam Raimi had voor zijn vierde Spider-Man-film.

Nieuwe personages
Raimi was van plan om in Spider-Man 4 de personages Vulture, Black Cat en Mysterio te introduceren. De rol van Mysterio was weggelegd voor Bruce Campbell, de man waar Raimi zijn hele carrière al mee samenwerkt en in de voorgaande drie films al cameo's had. Mysterio had echter slechts een kleine rol. Hij had namelijk aan het begin van de film een scène waarin hij werd gearresteerd.

De voornaamste vijand had zonder twijfel John Malkovich als The Vulture geworden. Raimi wilde dit personage al in Spider-Man 3 gebruiken, maar dit kon niet. Ten slotte zou Anne Hathaway in de rol van Felicia Hardy/Black Cat kruipen. Raimi was zeer ontevreden met Spider-Man 3 en wilde van de vierde ook meteen de allerbeste maken, maar dit kwam er om een heel simpele reden nooit van.

Waarom geschrapt?
Spider-Man 3 werd gemixt ontvangen toen het uitkwam, maar was desondanks een gigantisch financieel succes. Sony Pictures gaf dus in 2009 groen licht voor een vierde film, maar uiteindelijk verscheen in 2012 de reboot The Amazing Spider-Man.


Waarom kozen ze voor een reboot? Sam Raimi wist simpelweg niet op tijd een script te maken waar hij zelf volledig tevreden mee was. Zo zei hij destijds tegen co-voorzitter Amy Pascal: "Ik wil geen film maken die minder dan geweldig is, dus ik denk dat we hem niet moeten maken. Ga door met je reboot, wat je toch al van plan was."

Mogelijk?
We weten natuurlijk dat Tobey Maguire terugkeerde in de rol in Spider-Man: No Way Home naast de andere Spider-Man-acteurs Andrew Garfield en Tom Holland. Een jaar later maakte Raimi zijn grote comeback met Doctor Strange in the Multiverse of Madness, wat vanzelfsprekend leidde tot geruchten over een eventuele Spider-Man 4.


Raimi heeft sindsdien ook meerdere keren verteld dat hij meer dan open staat om de film alsnog te maken en er dankzij het Multiversum zeker een mogelijkheid voor is in zijn ogen.

NieuwsFilm

meest populair