De bedenkelijke 'Dune: Part Two' popcorn-emmer is nu een peperduur collectorsitem

De bedenkelijke 'Dune: Part Two' popcorn-emmer is nu een peperduur collectorsitem

Denis Villeneuve en Florence Pugh lieten zich al eerder uit over de vreemd uitziende emmer.

Denis Villeneuve's Dune: Part Two is een ongelofelijk succes. De blockbuster wordt overal sterk onthaald en heeft dan ook miljoenen fans wereldwijd. Sommigen hiervan zijn bereid een flinke smak geld neer te leggen voor een collectors item.

Een item dat nu in een keer peperduur is geworden is de popcorn-emmer, die op de zandworm lijkt. Deze gigantische monsters zijn de oorspronkelijke inwoners van Arrakis, de woestijnplaneet. Door de Fremen worden ze gezien als Goden, terwijl de Harkonnen bang zijn door deze beesten.

Item
Meerdere (Amerikaanse) bioscoopketens besloten een speciale popcorn-emmer te maken voor de film, al zorgde deze enigszins wel voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Ook de sterren van Dune: Part Two, weten niet echt goed wat ze ervan moeten maken.

Zo zei Florence Pugh al eerder toen ze deze 'zandworm-emmer' zag: "Wie heeft dat gemaakt? Dit is niet oké... Dit is verkeerd". Villeneuve zei zelf: "Ik wil geen stomme grapjes maken waar ik later spijt van krijg maar toen ik dat zag riep ik meteen: 'Holy smokes!'"

Peperduur
Niet iedereen is er dus een fan van en zelfs de allergrootste Dune-liefhebbers zullen diep in de buidel moeten tasten als je een van deze popcorn-emmers wil bemachtigen. Oorspronkelijk kost deze namelijk 'maar' 24,99 dollar.


De prijs is echter flink gestegen. Op diverse websites is deze te koop tussen de 40 en de 100 dollar, maar gezien de populariteit durven sommige mensen op eBay hier zelfs 850 dollar voor te vragen... De vraag is of iemand dit hiervoor over heeft.

NieuwsFilm

meest populair