Topfilms die verprutst werden door het einde: 'Law Abiding Citizen'

Topfilms die verprutst werden door het einde: 'Law Abiding Citizen'

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend maar alsnog opgelet: meerdere SPOILERS volgen!

In 2009 kwam regisseur F. Gay Gray met de sterk onthaalde thriller Law Abiding Citizen. Deze film werd tamelijk goed ontvangen, maar de meeste critici en bioscoopgangers zijn geen fan van het einde. Waar ging het hier mis?

In de thriller volgen we Clyde Shelton (Gerard Butler), een man wiens leven wordt verwoest door het falen van het rechtssysteem. Hij besluit vervolgens het heft in eigen handen te nemen, maar hier wil de officier van justitie, Nick Rice (Jamie Foxx), weer een stokje voor steken.

Verhaal
De film wordt geprezen om zijn intrigerende verhaallijn, de meeslepende actiescènes en de sterke acteerprestaties. Butler zet hier een van zijn beste rollen neer maar ook de met een Oscar bekroonde Foxx is overtuigend in zijn rol.

Niet zo heel gek dus, dat Law Abiding Citizen veel lof kreeg, buiten een puntje dan: het einde. Shelton is zo uit op wraak dat hij zelfs bereid is onschuldige mensen uit de weg te ruimen, maar Rice is hem te slim af. Shelton komt vervolgens door zijn eigen wraakzuchtige acties om het leven.

Anders
De film laat je de hele tijd voor Shelton juichen, die tegen het corrupte rechtssysteem ingaat, maar op het einde wordt hij in een keer neergezet als de schurk en draaien de rollen compleet om. De nodige kijkers vonden deze 'switch' helemaal niks.


Onder bijna alle YouTube-filmpjes, zoals deze hierboven, zijn reacties te vinden waarin duidelijk te merken is dat de kijkers dan ook teleurgesteld waren.

Zonde
Law Abiding Citizen is zeker een sterke film, maar als deze vanaf het begin een alternatief en gepaster einde had gehad zou deze misschien wel bij de betere thrillers van de laatste 15 jaar gehoord. Helaas mocht dit niet zo zijn.



Ondanks dit wordt er toch al langere tijd gesproken van een sequel. Mocht dat zou zijn, laten we hopen dat ze dan niet dezelfde fout begaan en het op het einde weer verprutsen.

NieuwsFilm

meest populair