'Star Wars'-acteur Jake Lloyd worstelt al jaren met psychische problemen: Al maanden in ggz-instelling

'Star Wars'-acteur Jake Lloyd worstelt al jaren met psychische problemen: Al maanden in ggz-instelling

Het gaat al jaren slecht met de geestelijke gezondheid van Star Wars-acteur Jake Lloyd

Jake Lloyd speelde in 1999 een jonge Anakin Skywalker in Star Wars: The Phantom Menace. In de jaren na het succes van die film ging het steeds slechter met de geestelijke gezondheid van de acteur. Zijn moeder laat nu weten dat hij al bijna een jaar in een ggz-instelling zit.

"Jake had het moeilijk op de middelbare school", vertelt Lloyds moeder Lisa tegen Scripps news. "Hij had het over verschillende realiteiten, hij wist niet zeker of hij in deze realiteit leefde of een andere. Ik wist niet goed wat ik daarop moest zeggen."

Aanval
In maart 2023 beleefde Lloyd een psychotische aanval en stopte hij zijn auto midden op een drukke snelweg. Hij heeft zich naar aanleiding daarvan laten opnemen in een geestelijke gezondheidszorginstelling. Inmiddels verblijft hij daar nu al 10 maanden.

Onlangs kreeg de inmiddels 35 jaar oude Jake de diagnose paranoïde schizofrenie. "Toen ze het hem vertelden werd hij enorm depressief," vertelt Lisa over de diagnose. "Het was heel erg moeilijk".

Beter
Lisa is wel nog steeds zeer hoopvol over de toestand van haar zoon. "Het gaat nu veel beter met hem dan ik verwacht had. Hij gaat weer met andere mensen om en is een stuk socialer. We hebben weer een beetje van de oude Jake terug."


Ondanks alles is Jake nog steeds een enorme fan van Star Wars. "Iedereen denkt dat hij Star Wars verschrikkelijk vindt, maar hij vindt het prachtig."

NieuwsFilm

meest populair