Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Gene Hackman

Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Gene Hackman

Hij won maar liefst 2 Oscars, maar zijn laatste film is verre van Oscarwaardig.

Het is alweer enige tijd geleden dat we Gene Hackman in een film zagen. De legendarische acteur heeft wel de nodige pareltjes geleverd. Gelukkig denken we eerder aan deze films wanneer we het over Hackman hebben dan zijn teleurstellende laatste flop.

Hackman werd geboren op 30 januari in 1930. Hij groeide op in een arme familie en diende in het Amerikaanse leger, totdat hij zijn passie voor acteren ontdekte. In jaren zestig begon de acteur door te breken en hij werd al snel behoorlijk succesvol.

Carrière
Hackman was te zien in diverse pareltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn rol als de stoere New Yorkse rechercheur Jimmy Doyle in The French Connection of de schurk Little Bill Daggett in Unforgiven. Voor beide films won hij zelfs een Oscar.

Daar blijft het niet bij. De acteur wist ook hoge ogen te gooien in de nodige andere topfilms, zoals Mississippi Burning, The Royal Tenenbaums en Enemy of the State. Ook was hij te zien als Lex Luthor in diverse Superman-films.

Laatste film
Kortom, een carrière waar menig acteur jaloers op kan zijn. Helaas eindigde zijn carrière wel op een teleurstellende noot, namelijk met de film Welcome to Mooseport. Deze komedie verscheen 10 jaar geleden, maar iedereen is deze eigenlijk al vergeten en maar goed ook.


Hackman kruipt in de huid van Monroe Cole, een voormalige president die meedoet aan de burgemeestersverkiezingen in een klein stadje. Ondanks het feit dat Hackman een topacteur is, kon hij dit project niet redden.

Cijfers
Welcome to Mooseport werd allesbehalve goed ontvangen. Op IMDb scoort deze een teleurstellende 5,2 en op Rotten Tomatoes zelfs een rampzalige 12%. Dit maakt het een van Hackmans slechtste films uit een anders lange en succesvolle carrière.


Hackman is nu al een tijdje met pensioen, maar gelukkig heeft de acteur zoveel moois gemaakt dat hij eerder hiervoor herinnerd zal worden.

NieuwsFilm

meest populair