Ben je een fan van plottwists? Dan moet je deze ijzersterke thriller met  Ryan Reynolds zeker kijken

Ben je een fan van plottwists? Dan moet je deze ijzersterke thriller met Ryan Reynolds zeker kijken

De acteur zet met 'Buried' misschien wel de beste rol van zijn carrière neer.

Als je de naam Ryan Reynolds hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan Deadpool. De acteur, bekend van de nodige komedies, actiefilms of een mix hiervan, maakte in 2010 echter een thriller/drama die bomvol zit met plottwists. Het gaat hier om de sterk onthaalde Buried.

Deze film was het overtuigende regiedebuut van Rodrigo Cortés, die ging voor een interessant concept. Het hele verhaal speelt zich maar op een plek af, en dat is in een kist. Saai is de film echter allesbehalve.

Verhaal
Reynolds kruipt in de huid van de Amerikaanse vrachtwagenchauffeur Paul Conroy. Hij is werkzaam in Irak, maar geheel vlekkeloos verloopt dit niet... Op een dag wordt Paul wakker in een kist, onder de grond: hij is levend begraven.

Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul erachter zien te komen hoe hij uit deze claustrofobische val kan ontsnappen, terwijl hij tegelijkertijd probeert te herinneren hoe hij in deze pénible situatie terecht is gekomen.

Plottwist na plottwist
Dit zorgt voor een intense ervaring voor de kijker, die zich, net zoals Paul, opgesloten voelt in deze minuscule ruimte. Daar blijft het echter niet bij.


Er zijn meer dan genoeg films waar een grote plottwist in verwerkt zit, maar Buried gaat nog heel wat verder en levert plottwist na plottwist. Telkens wanneer we denken te weten hoe het verhaal zal verlopen, worden we weer verrast door een onverwachte wending.

Ontvangst
Dit houdt de spanning hoog en zorgt ervoor dat de kijker op het puntje van de stoel blijft zitten tot de allerlaatste scène, die ook anders uitpakt dan verwacht. Reynolds, die normaalgesproken dus komische personages speelt, zet hier misschien wel zijn beste prestatie ooit neer.


Op IMDb scoort deze een nette 7 en op Rotten Tomatoes zelfs een 87%. Ben je een fan van plottwists en onverwachte wendingen? Dan moet je deze film zeker op je 'te kijken' lijstje zetten! Buried is verkrijgbaar bij Amazon Prime en CineMember.

NieuwsFilm

meest populair