Buried (2010)

Paul Conroy Isn't Ready To Die.

Levend begraven worden, het gegeven werd nog nooit zo effectief toegepast als in Buried. Bij het verlaten van de bioscoopzaal zul je snakken naar adem.
play

6,9 details

  • 95 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Drama
  • Spanje
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
95 Min Spanje

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een aannemer uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Regie
Rodrigo Cortés
Cast
Ryan Reynolds, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis, Robert Paterson, José Luis García Pérez, Kali Rocha, Mary Birdsong, Erik Palladino, Chris William Martin, Robert Clotworthy, Anne Lockhart, Kirk Baily, Joe Guarneri, Ivana Miño, Warner Loughlin, Heath Centazzo, Cadeian Dundish.
Budget
$ 1.987.650
Opbrengst
$ 19.152.480
Release
24.09.2010
Release NL
25.11.2010
Release DVD
05.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Cortés | Cast: Ryan Reynolds (Paul Conroy), José Luis García Pérez (Jabir), Robert Paterson (Dan Brenner), Stephen Tobolowsky (Alan Davenport), Samantha Mathis (Linda Conroy), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Levend begraven worden, wie heeft die nachtmerrie nooit gehad? Vele verhalen hebben al dankbaar gebruik gemaakt van deze menselijke oerangst. Zelden echter zo effectief als in Buried, waar onze angst realiteit wordt en wij vijfennegentig minuten lang niet onder de grond vandaan komen. Ook wij als kijker liggen begraven en terwijl de tijd langzaam doortikt, lijkt niet alleen de zuurstof in de kist maar ook die in de bioscoopzaal steeds verder op te raken.

Buried opent met zwart beeld. Wij horen iemand hijgen en om zich heen tasten. Na een tijdje gaat een aansteker aan. Paul Conroy kijkt verschrikt om zich heen naar de donkere, kleine ruimte waar hij ligt. Hij is levend begraven met slechts een mobiele telefoon en een aansteker. In de minuten die volgen moet Paul er alles aan doen om zijn leven te redden voordat zijn zuurstof opraakt. Negentig claustrofobische minuten die de kijker in realtime met Paul meemaakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Buried Nieuwsberichten

Laatste reacties

LeoKlee

"...Ik vind het einde heel erg freaky, ik voelde mijzelf in die situatie. Dat je weet dat je over een mi......"

Glennekeeeee

"...[quote=Progressive]Erg mooie film met knap acteerwerk, ook zeker knap om me 90 minuten lang weten te......"

Deniro

"...Een van de beste films die ik ooit heb gezien, echt waar. Bloedstollend spannend, meeslepend en clau......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Buried

acties