Hoe heeft Peter Jackson deze 'The Hobbit'-blooper over het hoofd gezien?

Hoe heeft Peter Jackson deze 'The Hobbit'-blooper over het hoofd gezien?

Thorin is niet alleen steenrijk, hij is ook de enige persoon in 'Middle Earth' met rubberen schoenen.

Peter Jackson heeft in de ogen van de nodige filmfanaten de beste trilogie aller tijden geleverd met The Lord of the Rings. Helaas was The Hobbit-reeks heel wat minder. Is jouw hier trouwens ook een knullig foutje in opgevallen?

Het gaat hier om het derde en afsluitende deel, genaamd The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Bilbo Baggins en Thorin Oakenshield bevinden zich bij de Lonely Mountain, waar ze de draak Smaug hebben weten te verslaan, maar er wacht nog één groot gevecht.

Actiescène
Op het einde van de film neemt Thorin het op tegen Azog the Defiler, die als doel heeft de dwergen uit te roeien. Wanneer hij het opneemt tegen Thorin, vechten de twee op een bevroren meer, maar een scène viel oplettende kijkers op.

Het gaat hier om het moment wanneer Thorin Azog probeert te ontwijken en wegglijdt op het ijs. Wanneer hij dit doet, krijgen we de onderkant van zijn schoenen te zien. Het wordt dan duidelijk dat het gaat om rubberen schoenzolen.

Foutje
Dit is een opmerkelijke fout, wat een zekere mate van verwarring en spot teweegbracht bij de kijkers. Je ziet het moment terug vanaf 5:57 in het onderstaande YouTube-filmpje.


Als het enkel en alleen bij dit missertje zou blijven zou er niet veel zijn om over te klagen, maar in zijn algemeen waren veel critici en fans teleurgesteld over verschillende aspecten van The Hobbit-films.

Vergelijking
Zo wordt er gesproken over een gebrek aan emotionele diepgang en de overmatige focus van CGI, iets waar Jackson en co. nauwelijks gebruik van maakten met The Lord of the Rings.


Toch zit ook in deze fantastische trilogie een foutje en kan je zelfs in de verte een auto zien rijden. Heb je dit moment gemist? Klik dan hier.

NieuwsFilm

meest populair