Ook Christopher Nolan is een fan van 'Godzilla Minus One'

Ook Christopher Nolan is een fan van 'Godzilla Minus One'

De regisseur van Minus One wil ondertussen een film maken die matcht met Oppenheimer, maar dan vanuit een Japans perspectief.

Een van de tofste filmprestaties van het afgelopen jaar was dat de Japanse productie Godzilla Minus One werd overladen door lovende reacties. Ook bracht de film behoorlijk wat geld op.

Daarnaast heeft de film, die afgelopen week een Oscar won voor visuele effecten lovende reacties gekregen van regisseurs als Steven Spielberg, Guillermo del Toro en John Carpenter.

Grote fan
En daar komt nu nog een naam bij: niemand minder dan Christopher Nolan, winnaar van de Oscar voor Beste Regisseur, heeft ook niets dan lof voor Minus One:

"Ik vond het een fantastische film. Prachtig gemaakt en door de plotmechaniek voelde ik me volledig erbij betrokken. De personages hebben een echte diepte en ik kon het historische aspect zeer waarderen."

Unieke prestatie
Het meest opzienbarende aan Minus One is dat de film van Takashi Yamazaki voor slechts 12-15 miljoen dollar is gemaakt, wat bijna onmogelijk is voor een film van deze schaal.



Godzilla Minus One bracht uiteindelijk 107 miljoen dollar op, waarvan het grootste deel afkomstig is van landen buiten Japan.

Godzilla vs. Oppenheimer
Saillaint detail is dat Yamazaki eerder heeft aangegeven dat hij een film wil maken als reactie op Nolans Oppenheimer, en de gebeurtenissen uit die film vanuit Japans perspectief wil belichten.



Godzilla Minus One is vooralsnog nergens te streamen.

NieuwsFilm

meest populair