Deze Russell Crowe blockbuster is ineens weer een grote hit op Netflix

Deze Russell Crowe blockbuster is ineens weer een grote hit op Netflix

In Amerika kunnen ze 'Noah' wel appreciëren, aangezien deze nu in de top 10 staat.

Russell Crowe heeft natuurlijk al de nodige pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Gladiator, Master and Commander en A Beautiful Mind, maar een andere blockbuster van de acteur is nu een grote hit op Netflix.

Het gaat hier om Noah, die precies 10 jaar geleden werd uitgebracht. De film werd gemaakt door Darren Aronofsky, o.a. bekend van The Wrestler en The Whale. De ontvangst van Noah was wel tamelijk opvallend te noemen.

Cijfers
De blockbuster scoorde uiteenlopende cijfers. Op IMDb staat deze maar op een teleurstellende 5,8 maar op Rotten Tomatoes krijgt deze van filmcritici weer een nette 75%. De 'gewone bioscoopgangers' geven de film echter maar weer een 41%.

Aronofsky beschikte over een budget van maar liefst 125 miljoen dollar. Een groot deel hiervan ging naar de indrukwekkende cast. De regisseur had namelijk buiten Crowe ook Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly en Nick Nolte weten te strikken.

Heropleving
Aan de wereldwijde box-office wist Noah toch maar liefst meer dan 362 miljoen dollar op te halen. Ondanks het feit dat we sindsdien nog maar weinig vernomen hebben over de film, is deze op de Amerikaanse Netflix nu in een keer weer 'trending'.


Gelukkig staat deze in Nederland ook op de streaminggigant, maar mocht je deze willen zien dan moet je niet te lang wachten. Noah staat namelijk nog maar tot en met het eind van de maand op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair