Jake Gyllenhaal en Denzel Washington gaan op de klassieke tour met Shakespeare

Jake Gyllenhaal en Denzel Washington gaan op de klassieke tour met Shakespeare

Jake Gyllenhaal en Denzel Washington spelen samen in Shakespeare's toneelstuk Othello op Broadway.

Jake Gyllenhaal blijft zijn horizon verruimen. De 43-jarige acteur zal in een toneelstuk van Shakespeare te zien zijn, getiteld Othello, met een oude bekende, Denzel Washington.

In de YouTube-video van The Tonight Show with Jimmy Fallon vertelde Jake meer over zijn klassieke tour op Broadway in New York. Hij zei: "Ik hou van live theater en tegelijkertijd is het verrijkend en angstaanjagend."

Wel wat gewend
De acteur acteert al vanaf de jaren 90 in films als The Covenant en Spider-Man: Far from Home. Hij is wel wat gewend. Toch zei Jake: "Het is idioot. Het is Shakespeare. Het is met Denzel Washington. Op een gegeven moment is het goed om weer bij te leren - en met wie kan het beter dan met deze twee?"

Hij vervolgde met: "Het is intimiderend. Maar het is ook een droom van mij. Denzel is voor mij een idool. Ik kijk al jaren naar hem op. Om met hem op het podium te staan, is geweldig. De regisseur Kenny Leon is ook heel fijn om mee samen te werken."

Twee ervaren sterren
Denzel Washington is al vanaf de jaren 80 een bekende filmster met films als Glory, Malcolm X en Cry Freedom. Laatst kwam van hem Equalizer 3 uit. In het interview vertelt Jake ook meer over zijn remake van Roadhouse. Die film is sinds kort te zien.NieuwsFilm

meest populair