Michael Jackson-film wordt "complete whitewash" genoemd wat betreft misbruikschandaal

Michael Jackson-film wordt "complete whitewash" genoemd wat betreft misbruikschandaal

'Leaving Neverland'-regisseur Dan Reed beweert dat het script Jackson's vermeende seksuele kindermisbruik negeert...

Michael Jackson, oftewel 'The King of Pop', is de volgende legende die een biopic-behandeling krijgt volgens traditionele standaarden in Hollywood dankzij Antoine Fuqua's aankomende film Michael.

Het project, waarvan de opnames onlangs zijn begonnen, wordt geproduceerd in samenwerking met de nazaten en werd aangekondigd als de definitieve filmische kijk op de nalatenschap van de popster.

Alleen maar positiviteit
Vroege verklaringen en castingaankondigingen van het creatieve team waren vooral gericht op het eren van Jacksons positieve bijdragen aan de muziekindustrie. Maar de vraag hoe Fuqua de beschuldigingen van seksueel misbruik zal aanpakken, blijft vooralsnog onbeantwoord.

In een nieuw interview met 'The Sunday Times' beweert regisseur Dan Reed (Leaving Neverland) dat hij een concept van het script heeft gezien en noemde dit "een complete whitewash" die de feiten negeert.

Hij is al langer kritisch:
"Het is een regelrechte poging om de donkere kant volledig te herschrijven en bevat complete leugens. Je ziet hem zelfs nooit alleen met jonge jongens, terwijl het een feit is dat hij jarenlang zijn bed met hen deelde. Het lijkt erop dat de pers, zijn fans en de grote groep ouderen die opgroeide met liefde voor Jackson, bereid zijn die ongezonde relatie met kinderen opzij te zetten en gewoon enkel mee te gaan met de muziek".


Jackson heeft altijd ontkend dat hij gedurende zijn carrière kinderen seksueel misbruikte. Maar de documentaire van Reed uit 2019 bracht de aandacht voor de beschuldigingen terug en bood geheel nieuwe details die zijn aanklagers geloofwaardig maakten in de ogen van veel kijkers.

NieuwsFilm

meest populair