'No Country for Old Men' introduceerde een van de beste filmvijanden ooit op perfecte wijze

'No Country for Old Men' introduceerde een van de beste filmvijanden ooit op perfecte wijze

Het karakter wordt meteen ijskoud en onaangenaam neergezet door de makers.

In 2007 kwam de film No Country for Old Men uit. Deze fantastische misdaadthriller laat je kennismaken met een van de meest ijzige filmvijanden in de hele filmgeschiedenis.

De film wordt geregisseerd door Ethan en Joel Coen. Hoofdrollen zijn er voor Woody Harrelson, Josh Brolin, Tommy Lee Jones en Javier Bardem.

Verhaal
In de film treft het personage van Brolin een koffer met twee miljoen euro en een hele partij heroïne aan bij een pick-up truck. Bij deze truck liggen ook allemaal dode mannen. Hij neemt het geld mee, wat leidt tot een catastrofale kettingreactie.

Hij moet zien te ontkomen aan het geweld dat achter hem aan zit. Zowel de politie als een mysterieuze gek proberen hem te pakken. Vooral deze mysterieuze gek, die door middel van kop of munt bepaalt of mensen mogen blijven leven, is erg gevaarlijk.

Introductie
Deze mysterieuze gek, gespeeld door Bardem, wordt in het begin van de film op briljante wijze geïntroduceerd. Hij loopt namelijk een tankstation binnen en begint te praten tegen de man achter de kassa.


Meteen is duidelijk dat hij niet komt voor een vriendelijk gesprek. De toon is onaangenaam en emotieloos. Hij bepaalt door middel van een toss of de man mag blijven leven. De toon is voor de rest van de film dus meteen gezet.

Ontvangst
De film werd fantastisch ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 93%, terwijl de film op IMDb een 8,2/10 uit meer dan een miljoen stemmen krijgt.


Ook financieel gezien was de film een succes. Met een budget van 25 miljoen dollar werd ongeveer 171 miljoen dollar opgehaald. De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan het er vier won, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur in een bijrol.

Streamen
No Country for Old Men is te bekijken via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair