No Country for Old Men (2007)

There are no laws left.

De gebroeders Coen weer helemaal terug met hun nieuwste werk.
play

8,3 details

  • 122 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z’n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.

Regie
Ethan Coen
Joel Coen
Cast
Josh Brolin, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Kelly Macdonald, Stephen Root, Garret Dillahunt, Beth Grant, Barry Corbin, Tess Harper, Ana Reeder, Rodger Boyce, Zach Hopkins, Kit Gwin, Chip Love.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 171.600.000
Release
08.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Joel & Ethan Coen | Cast: Josh Brolin (Llewelyn Moss), Javier Bardem (Anton Chigurh), Tommy Lee Jones (Ed Tom Bell), Kelly McDonald (Carla Jean Moss), Garret Dillahunt (Wendell) | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2007

Het kan zelfs de trouwste fans van Joel en Ethan Coen vergeven worden als ze de laatste jaren wat aan het twijfelen zijn geraakt. The Man Who Wasn’t There was dan misschien een ondergewaardeerd juweeltje, Intolerable Cruelty was ondanks wat Coen-accenten toch wel heel erg caloriearm. En The Ladykillers leverde het bewijs dat zelfs de waarde gebroeders Coen geen geslaagde grappen over het irritable bowel syndrome (spastische darm) kunnen maken. Maar geen zorgen, de Coens zijn terug en leveren met deze verfilming van een boek van Cormac McCarthy eindelijk weer eens een onverdeeld briljante film af, misschien zelfs wel hun beste.

Na een fantastische openingsscène, waarvan de details hier niet zullen worden onthuld, ontmoeten we Llewelyn Moss. Tijdens het jagen komt hij op een plek waar duidelijk iets is misgegaan. Eén man blijkt nog te leven. “Agua!”, smeekt hij. “Ain’t got no agua” is het enige antwoord van Llewelyn. Verderop ontdekt hij een koffer met twee miljoen dollar. Nu weet iedere filmkijker natuurlijk dat het beter is zo’n koffer niet mee te nemen, maar Llewelyn kan de verleiding niet weerstaan. ‘s Avonds krijgt hij spijt van zijn harteloosheid jegens de gewonde man en gaat met een jerrycan water terug. Niet slim? Nee, niet slim. Gelukkig beseft hij dat zelf ook en slaat op de vlucht.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

No Country for Old Men Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Volgens mij is ie nu al 5 keer op TV geweest deze zomer alleen. Zeker uitverkoop film..."

adofmirosch

"...Net gezien, wil Javier bardam een compliment geven voor zn incoonishe rol. De film zit vol met goed......"

MovieMazzter

"...Spannende en sinistere film in een eigen ritme. Briljate Javier Bardem en goede Tommy Lee Jones en J......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

No Country for Old Men

acties