John Rhys-Davies vertelt horrorverhaal over opnames 'Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark'

John Rhys-Davies vertelt horrorverhaal over opnames 'Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark'

"Ik dacht dat ik dood zou gaan", vertelt de acteur in een podcast over de opnames.

Het resultaat mag er zeker zijn, maar op de set van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark ging het er niet altijd even leuk aan toe. Een acteur uit de cast onthult dat iedereen voedselvergiftiging kreeg...

John Rhys-Davies speelde vanaf 1981 de rol van Sallah in de Indiana Jones-reeks, maar heeft niet alleen maar leuke herinneringen overgehouden aan de opnames van The Raiders of the Lost Ark.

'22 kilo afgevallen'
In de Inside of You-podcast vertelt de acteur dat de hele cast en crew last had van voedselvergiftiging. Volgens Rhys-Davies was Harrison Ford te ziek voor een lange vechtscène, waarna de iconische pistoolscène ontstond.

Maar ook de acteur zelf had aardig veel last van buikgriep op de set. "Ik ben 22 kilo afgevallen", vertelt hij. "Ik had een hoge temperatuur en ik dacht dat ik dood zou gaan."

'Ik wilde dood'
Ook de dokter, waarvan Rhys-Davies hoopte dat zij hem zou kunnen helpen, had last van voedselvergiftiging: "God stierf op dat moment. Ik wist dat er geen hoop was. Ik wilde sterven."



In Raiders of the Lost Ark uit 1981 krijgt Indiana Jones de opdracht om de Ark te vinden, maar al snel komt hij erachter dat hij niet de enige is die de zoektocht aangaat.

NieuwsFilm

meest populair