Woody Allen over triofilm

Op het filmfestival van Cannes heeft Woody Allen zaterdag enkele uren voor de première een persconferentie gegeven over zijn nieuwste film Vicky Cristina Barcelona, een romantische komedie over een klassieke mannelijke fantasie: een triootje met twee knappe vrouwen.

De film vertelt het verhaal van twee Amerikaanse toeristes, gespeeld door Scarlett Johansson - die maar liefst drie keer te zien was in Allens laatste vier films - en Rebecca Hall, die elk afzonderlijk een relatie hebben met een gepassioneerde schilder (Javier Bardem) tijdens hun zomervakantie in Spanje. Later probeert zijn ex-vrouw (Penelope Cruz) een driehoeksverhouding op te zetten met het door Johansson vertolkte personage.

Een journalist vroeg Woody Allen of hij zelf ooit een driehoeksverhouding had meegemaakt. Daarop antwoordde de regisseur: "Eén vrouw versieren is al moeilijk genoeg." Volgens Allen is de chemie tussen de personages in zijn film voelbaar, maar in het echte leven zouden de meeste mensen een dergelijke situatie niet aankunnen. "Met twee vrouwen wordt het geometrisch noodlottiger," aldus Allen.



NieuwsFilm

meest populair