100% op Rotten Tomatoes: 'Late Night with the Devil' één van de beste horrorfilms in jaren?

100% op Rotten Tomatoes: 'Late Night with the Devil' één van de beste horrorfilms in jaren?

David Dastmalchian zet hier misschien wel de beste rol van zijn carrière neer.

David Dastmalchian kan geschifte personages als geen ander neerzetten. Denk bijvoorbeeld maar aan Prisoners, The Dark Knight en Dune, om er maar een paar te noemen. Nu duikt hij op in een horrorfilm en het lijkt hier om een pareltje te gaan.

Het gaat hier om Late Night with the Devil van Colin en Cameron Cairnes. Het regisseursduo wist al eerder hoge ogen te gooien met 100 Bloody Acres, maar hier doen ze nu nog een schepje bovenop. Hun nieuwste project wordt namelijk uitstekend onthaald.

Rotten Tomatoes
Op de bekende filmwebsite Rotten Tomatoes scoort Late Night with the Devil namelijk een perfecte 100% na maar liefst 71 recensies en is nu dus al 'certified fresh'.

Door de nodige critici wordt de film gelabeld als een van de beste horrorfilms van de laatste jaren en de beste rol van Dastmalchians carrière. Op IMDb scoort de film voorlopig een nette 7,5, al gaat het hier wel pas om ongeveer 750 stemmen, dus dit gaat hoogstwaarschijnlijk nog wel veranderen.

Verhaal
In de film is Dastmalchian te zien als Jack Delroy, de talkshow host van de eens zo populaire 'Night Owls'. De cijfers van het programma vallen echter behoorlijk tegen, mede vanwege het feit dat Delroys vrouw een jaar geleden is overleden, iets waar hij veel moeite mee heeft.


Delroy krijgt te horen dat de kijkcijfers snel moeten stijgen, anders zou hij zijn show kunnen kwijtraken. Tijdens zijn 1977 Halloween-special besluit Delroy alles op alles te zetten door een jong meisje uit te nodigen dat beweert de duivel te zijn, maar dit gaat veel verder dan verwacht...

NieuwsFilm

meest populair