Prisoners

Prisoners (2013)

A hidden truth. A desperate search.

Een sterk en complex drama over een vader die na de ontvoering van zijn dochtertje het recht in eigen hand neemt.
play

7,8 details

  • 153 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
153 Min Verenigde Staten

Prisoners gaat om een timmerman (Jackman), wiens dochter en haar beste vriendin worden ontvoerd. Als het de politie niet lukt om hen te vinden, neemt hij het recht in eigen handen. Tijdens zijn zoektocht komt hij lijnrecht tegenover een detective (Gyllenhaal) te staan, die de zaak koste wat het kost op wil lossen.

Regie
Denis Villeneuve
Cast
Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Terrence Howard, Paul Dano, David Dastmalchian, Maria Bello, Melissa Leo, Dylan Minnette, Wayne Duvall, Len Cariou, Brad James, Kyla Drew Simmons, Zoe Borde, Erin Gerasimovich.
Budget
$ 46.000.000
Opbrengst
$ 122.126.687
Release
21.09.2013
Release NL
19.09.2013
Release DVD
11.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Denis Villeneuve | Cast: Hugh Jackman (Keller Dover), Jake Gyllenhaal (Loki), Viola Davis (Nancy Birch), Terrence Howard (Franklin Birch), Paul Dano (Alex Jones), Maria Bello (Grace Dover), Melissa Leo (Holly Jones), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2013

Een kind verliezen is de nachtmerrie van iedere ouder. Het overkomt de gezinnen van zowel Keller en Grace Dover als Franklin en Nancy Birch. Als hun dochtertjes op Thanksgiving vermist raken, slaat de paniek toe. De enige aanwijzing is een oude camper die in de straat gezien is, maar als eigenaar Alex Jones opgepakt wordt, is er geen bewijs tegen hem te vinden. Naarmate de tijd verstrijkt en het politieonderzoek vastloopt, besluit Keller het recht in eigen handen te nemen. Hij ontvoert Alex met als doel de locatie van de vermiste meisjes uit hem te slaan.

Het onderzoek, geleid door rechercheur Loki, is een complexe puzzel. De zoektocht naar de vermiste meisjes blijkt een doolhof van niet-sluitende aanwijzingen. De oplossing blijft buiten bereik. Villeneuve neemt bewust de tijd om deze verschillende verhaallijnen op te voeren en uit te werken. Een aantal van de plots lijkt nergens naartoe te leiden, wat de kijker in de schoenen van de in onzekerheid levende ouders plaatst, die de kostbare uren zien wegtikken.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Prisoners Nieuwsberichten