Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Patrick Swayze

Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Patrick Swayze

Gelukkig zal de acteur altijd herinnerd worden voor de klassiekers en niet deze laatste misser.

Iedere filmfanaat kent de naam Patrick Swayze. De acteur was te zien in de nodige topfilms, maar hij beëindigde zijn indrukwekkende (en helaas veel te korte) carrière met een flop. Het gaat hier om Powder Blue.

Swayze werd in de jaren tachtig een van de geliefdste sterren in Hollywood, voornamelijk dankzij zijn rol als de stoere en tevens charismatische dansinstructeur Johnny Castle in Dirty Dancing. Door een enkele rol werd de acteur meteen een fenomeen.

Carrière
Vanaf dit moment had Swayze dan ook de rollen voor het oprapen. Voornamelijk van 1989 tot en met 1991 was hij behoorlijk succesvol. In 1989 was hij te zien in Road House, in 1990 weer in Ghost en in 1991 in Point Break.

Deze drie films groeiden uit heuse klassiekers en worden gezien als de beste werken van Swayze. Helaas begon na deze drie succesvolle jaren het tij te keren voor Swayze. De films die volgden werden minder goed onthaald en scoorden daardoor ook minder aan de box-office.

Dieptepunt
Dit was voornamelijk het geval met zijn laatste film, Powder Blue, uit 2009. Het verhaal volgt verschillende personages die allemaal vertolkt worden door bekende acteurs, zoals een stripper (Jessica Biel), een ex-gevangene (Ray Liotta), een begrafenisondernemer (Eddie Redmayne) en een priester (Forest Whitaker).


Alle vier deze personages hebben de nodige problemen en treffen toevallig op een kerstavond, waar ze hun levensverhalen met elkaar delen. Hierdoor komen ze dichter bij elkaar, iets dat zowel goede als minder leuke dingen met zich meebrengt.

Ontvangst
Swayze is dus verre van de enige bekendheid in deze film, maar toch werd dit een grote flop. Hoewel de film vooraf werd beschreven als een nieuwe Pulp Fiction, kwam het hier niet eens bij in de buurt.


Powder Blue werd een dure flop en scoort rampzalige cijfers. Op IMDb staat deze op een magere 6,2 en op Rotten Tomatoes zelfs op slechts 25%. De film werd uitgebracht na het overlijden van Swayze aan alvleesklierkanker. Dit was daardoor zijn laatste filmrol.

NieuwsFilm

meest populair