Moet je nog blijven zitten tijdens de aftiteling van 'Ghostbusters: Frozen Empire'?

Moet je nog blijven zitten tijdens de aftiteling van 'Ghostbusters: Frozen Empire'?

En zoja, dan is het vervolgens de vraag of het de moeite waard is...

Ghostbusters: Afterlife uit 2021 pakte de huidige trend van grote franchises aan door leuke aftitelingsfilmpjes voor fans op te nemen, waaronder de herstelde status quo van de nieuwe Ghostbusters die opereren vanuit het klassieke hoofdkantoor in New York City.

Dus de vraag is, neemt het vervolg Ghostbusters: Frozen Empire (die over twee weken bij ons uitkomt) het stokje over en zorgt deze voor een nieuwe verrassing in een mid- of postcreditscène? En welke soort dan?

ATTENTIE: SPOILERS!
Het korte antwoord is ja, de film heeft een midcreditscène. Deze zit halverwege en is meer komisch bedoeld is dan dat het een 'koppel'-scène is die per sé het volgende Ghostbusters-deel op moet gaan zetten.

In een van de (vele) subplots communiceert de ijsdemon Garraka met geesten in de buurt van zijn gevangenis, waardoor de bovennatuurlijke activiteit toeneemt. Uit het houtwerk komen vervolgens onder andere de miniatuurversies van de 'Stay Puft Marshmallow Man' kruipen die wederom eerder schattig zijn dan gevaarlijk, maar formidabel als bende.

Samenvatting fragment
Nadat Garraka's dreiging is verslagen, worden we meegenomen naar een vrachtwagenstopplaats, waar een chauffeur zijn voertuig geparkeerd bij een benzinepomp laat staan om een pauze te nemen. Dan begint de vrachtwagen vanzelf weg te rijden en sprint hij om hem te stoppen.


Het wordt onthuld dat de Mini-Pufts zijn overgestapt op autodiefstal. Terwijl ze samenwerken om wild te joyriden, klapt één van hen de sigarettenaansteker open en brandt van vreugde zijn eigen gezicht eraf.

NieuwsFilm

meest populair