Hoe heeft Christopher Nolan deze 'Oppenheimer'-blooper over het hoofd gezien?

Hoe heeft Christopher Nolan deze 'Oppenheimer'-blooper over het hoofd gezien?

De regisseur gebruikt de 'verkeerde' Amerikaanse vlag tijdens een belangrijke scène.

Het komt wel vaker voor, dat er een knullig foutje zit in wat anders een geweldige film is. Dit is ook het geval voor dé grote Oscarwinnaar van dit jaar, Oppenheimer, waarin Christopher Nolan een 'blooper' over het hoofd heeft gezien.

Nolan heeft al de nodige pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Inception, Interstellar en natuurlijk The Dark Knight-trilogie. Oppenheimer is misschien wel zijn grootste succes te noemen, aangezien deze film op alle fronten een hit is.

Succes
Oppenheimer scoort overal onwijs goede cijfers. Op IMDb staat deze bijvoorbeeld op een hele nette 8,3, waardoor deze voorlopig op plek nummer 88 staat in de beste films aller tijden. Nolan won met zijn blockbuster dan maar liefst ook 7 Oscars.

Zo wonnen Cillian Murphy en Robert Downey Jr. de felbegeerde gouden beeldjes voor hun glansrollen, maar ook mocht Nolan er zelf twee in ontvangst nemen, namelijk de Oscar voor beste film én beste regisseur. Toch zit er in zijn bijna perfecte film een fout.

Vlag
Het gaat hier om de scène waarin Oppenheimer het Amerikaanse volk toespreekt na het testen van de atomische bom. Iedereen is in extase en de Amerikaanse vlaggen wapperen in het het publiek, maar dit is waar de blooper zich bevindt.


Oppenheimer speelt zich namelijk af gedurende de jaren veertig, maar destijds behoorden Alaska en Hawaii nog niet tot de Verenigde Staten toe. Toch heeft de Amerikaanse vlag in de blockbuster vijftig sterren, maar dit zouden er dus twee minder moeten zijn.

Detail
Dit is echter natuurlijk maar een minuscuul detail en eentje dat onmogelijk opgemerkt kan worden tenzij je de film pauzeert op dat exacte moment om de sterretjes te tellen. Blijkbaar hebben sommige kijkers daar toch tijd voor gehad.



NieuwsFilm

meest populair