De volgende film van 'Dune'-ster Zendaya verschijnt volgende maand al in de bioscoop

De volgende film van 'Dune'-ster Zendaya verschijnt volgende maand al in de bioscoop

Nadat ze onlangs schitterde in 'Dune Part Two', zal Zendaya opnieuw te zien zijn op het grote scherm in 'Challengers'.

Onlangs was Zendaya nog te zien in Dune Part Two naast onder andere Timothée Chalamet en volgende maand zal je de actrice al opnieuw op het grote scherm kunnen zien in haar nieuwste film Challengers. In deze romantische sportfilm speelt ze de hoofdrol naast Josh O'Connor en Mike Faist.

Challengers is geschreven door Justin Kuritzkes en geregisseerd door Luca Guadagnino, die je kan kennen van films als Call Me by Your Name en Bones and All, allebei met Chalamet in de hoofdrol. Nu heeft de Italiaanse regisseur dus een film gemaakt met Zendaya, die de film ook mee produceert.

Verhaal
In Challengers volgen we Tashi Duncan (Zendaya), een talentvolle tennisster die zich kwetst en in de plaats coach is geworden. Ze is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met Art (Faist), een tenniskampioen die bezig is aan een wat mindere periode.

Tashi's pogingen haar man er weer bovenop te krijgen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick (O'Connor), zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er dan toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.

Superbad
In de film wordt er heel wat getennist en om zich dus voor te bereiden op haar rol, bracht Zendaya drie maanden door met de professionele tennisser die coach werd, Brad Gilbert. Zelf noemt ze de film Codependency: The Movie en O'Connor vergelijkt het met de komedie Superbad uit 2007.


O'Connor was niet de enige grote naam die overwogen werd voor de rol van Patrick. Zo werden Austin Abrams, Jacob Elordi en Dominic Fike ook overwogen voor deze rol voordat O'Connor werd gecast. Veel mensen kijken heel erg uit naar deze film, die niet alleen over tennis gaat.

In de bioscoop
Challengers zou oorspronkelijk zijn wereldpremière krijgen tijdens het filmfestival van Venetië eind augustus vorig jaar waar het de openingsfilm zou zijn geweest, maar door de acteursstaking gebeurde dit niet en werd de release van de film verplaatst naar dit jaar. Challengers zal nu te zien zijn in de Nederlandse bioscopen vanaf 2 mei.

NieuwsFilm

meest populair