De échte held in 'Dune: Part Two' is niet Paul Atreides zegt regisseur Denis Villeneuve

De échte held in 'Dune: Part Two' is niet Paul Atreides zegt regisseur Denis Villeneuve

Hij heeft het over een "geheim wapen" waarmee hij dit duidelijk maakt.

Dune: Part Two is een gigantisch succes, maar het verhaal van Denis Villeneuve's science-fictionepos is niet zo zwart-wit als het op het eerste gezicht lijkt.

In een interview met Empire geeft de regisseur namelijk aan dat niet Paul Atreides, het hoofdpersonage van Timothée Chalamet, de held van het verhaal is, maar juist Zendaya's Chani.

Geheim wapen
"Chani is mijn geheime wapen in dit verhaal," aldus Villeneuve. "Er is een precies moment in de film waarop je plotseling het gevoel hebt dat haar perspectief op het verhaal het belangrijkste wordt."

En waarom is dit volgens Villeneuve belangrijk? Hij zegt het volgende: "Ik dacht dat het absoluut perfect zou zijn om Chani te gebruiken om een nieuw perspectief te bieden op wat Paul aan het worden is. Dat is waarom de hele film op hun relatie is gebaseerd."

Dune: Messiah
Als je de film gezien hebt, dan weet je waarschijnlijk wel waar Villeneuve het over heeft. Het lijkt waarschijnlijk dat het perspectief van Chani zeer belangrijk wordt in het geplande derde deel van de trilogie, vooralsnog genaamd Dune: Messiah.



NieuwsFilm

meest populair