Gedumpte 'Game of Thrones'-bedenkers zijn helemaal klaar met 'Star Wars'

Gedumpte 'Game of Thrones'-bedenkers zijn helemaal klaar met 'Star Wars'

De film gaat niet door maar daar hebben David Benioff en D.B. Weiss geen spijt van.

David Benioff en D.B. Weiss wisten hoge ogen te gooien met hun Game of Thrones-serie (zonder de laatste seizoenen mee te tellen dan), waardoor ze ook naar 'a galaxy far, far away' mochten gaan. Nu lijkt het daar toch niet meer van te komen.

Lange tijd leek het erop dat Benioff en Weiss een Star Wars-film gingen maken, maar tijdens een recent gesprek liet het duo weten hier geen zin meer in te hebben. De reden hiervoor? Ze willen niet meer werken aan grote franchises.

Reactie
Tijdens de recente Inside Total Film Podcast werden de twee gevraagd of het ooit nog zou komen van hun Star Wars-film. De reactie van Benioff was als volgt: "Nee, ik denk van niet. Als je het hebt over een grote en bekende franchise, zoals Star Wars of James Bond, heb je gewoon minder vrijheid".

"Je moet je dan aan meer regels houden en wordt wel wat meer aan het lijntje gehouden. Dan en ik hebben allebei gemerkt dat wij het leuker vinden om verhalen te vertellen die net beginnen, zodat we zelf wat kunnen opbouwen. Daar beleven wij meer plezier aan".

Deal
Benioff en Weiss zouden normaal gesproken meerdere blockbusters voor Lucasfilm en dus Disney maken. De twee hadden interesse om een oorsprongsverhaal te maken over de Jedi, iets dat 'Het Huis van de Muis' echter niet zag zitten. De regisseurs en Disney hebben toen besloten om deze samenwerking toch niet door te zetten.


Grappig genoeg gaat James Mangold hier nu wel mee aan de slag. De Logan-regisseur werkt op dit moment aan een "Bijbels epos" die over het begin van de Force moet gaan.

NieuwsFilm

meest populair