nu in de bioscoop

Logan (2017)

De zwanenzang van de onverwoestbare mutant.
play

7,9 details

  • 137 Min
  • Sci-Fi
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst, zorgt een vermoeide Logan voor een zieke Professor X in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Maar Logans pogingen zich verborgen te houden voor de wereld en zijn nalatenschap worden op de kop gezet als een jonge mutant, achtervolgd door duistere krachten, arriveert.

Regie
James Mangold
Cast
Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Daniel Bernhardt, Lara Grice, Elise Neal, Eriq La Salle, Reynaldo Gallegos, Elizabeth Rodriguez, Dafne Keen, Dave Randolph-Mayhem Davis, James Moses Black, Juan Gaspard, Krzysztof Soszynski, Rebecca Chulew, Doris Morgado, Lauren Gros, Julia Holt, Mark Ashworth, Frank Gallegos, Jaden Francis, Mary Peyton Stewart, Saber Bankson, Anthony Escobar, Al Coronel, Quincy Fouse.
Release
02.03.2017
Release NL
02.03.2017
Release DVD
28.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Hugh Jackman (Logan), Patrick Stewart (Charles Xavier), Dafne Keen (Laura), Boyd Holbrook (Donald Pierce), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2017

Weinig filmsterren zullen hun doorbraakrollen zo trouw zijn gebleven als Hugh Jackman. De acteur kruipt in Logan voor de negende keer in de huid van de mutante mannetjesputter Wolverine. Hij heeft deze rol zo'n zeventien jaar lang gedragen, te beginnen met X-Men, de film die de aftrap vormde voor het niet meer uit de bioscoop weg te denken superheldengenre. Sindsdien hebben we zo veel superheldenfilms voorbij zien komen dat de beperkingen van het genre zich opdrongen. Logan bevestigt die beperkingen maar haalt ze eveneens hard onderuit, in een film die het 'super' uit haar superheld haalt, maar daarmee paradoxaal genoeg een nieuw hoogtepunt vormt voor de superheldenfilm. Hugh Jackman speelt de onsterfelijke mutant voor de allerlaatste keer, als nooit tevoren. Hij bewijst daarmee dat we Wolverine zullen missen.

Anno 2029 is de maatschappij er niet al te best aan toe. Postapocalyptisch is het nog net niet, maar fijn is anders. In deze naargeestige wereld slentert een gebroken Logan door het Texaanse landschap. Hij zuipt, hij vloekt en heeft weinig op met de wereld om hem heen. Hij slijt zijn dagen met een lullig baantje en het zorgen voor een stokoude, dementerende Charles Xavier (die andere grote X-veteraan, Patrick Stewart). Zelf is hij fysiek niet veel beter af: zijn genezingsgave geeft langzaam de geest, de ouderdom haalt hem rap in. Vechten voor de goede zaak is niet meer aan de orde, de andere X-Men zijn dood en het mutantenras is vrijwel verdwenen. Als het mysterieuze meisje Laura zijn hulp nodig heeft, wijst hij haar nors de deur. Wanneer Logan geconfronteerd wordt met de Reavers, een groep cyborghuurlingen onder regie van een schimmig geneticaconcern, blijkt dat het kind behept is met bovenmenselijke krachten die beangstigend veel op de zijne lijken. Vervolgens slaat het trio op de vlucht met de onvermurwbare schurken in hun kielzog, die vastberaden zijn ook deze laatste mutanten uit de weg te ruimen.

videotrailers & clips

01:55
Logan - Officiële Trailer 1
01:10
Logan Clip: Sunseeker
alle artikelen (94)

Logan Nieuwsberichten

Bioscoopagenda

"Logan" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Logan

acties