Logan (2017)

One Last Time.

De zwanenzang van de onverwoestbare mutant.
play

7,8 details

  • 137 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst, zorgt een vermoeide Logan voor een zieke Professor X in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Maar Logans pogingen zich verborgen te houden voor de wereld en zijn nalatenschap worden op de kop gezet als een jonge mutant, achtervolgd door duistere krachten, arriveert.

Regie
James Mangold
Cast
Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Daniel Bernhardt, Stephen Merchant, Dafne Keen, Lara Grice, Eriq La Salle, Elise Neal, Reynaldo Gallegos, Juan Gaspard, Elizabeth Rodriguez, Rebecca Chulew, James Moses Black, Dave Randolph-Mayhem Davis, Mark Ashworth, Lauren Gros, Julia Holt, Doris Morgado, Krzysztof Soszynski, Quincy Fouse, Mary Peyton Stewart, Frank Gallegos, Saber Bankson, Jaden Francis, Anthony Escobar, Al Coronel.
Release
02.03.2017
Release NL
02.03.2017
Release DVD
28.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Hugh Jackman (Logan), Patrick Stewart (Charles Xavier), Dafne Keen (Laura), Boyd Holbrook (Donald Pierce), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2017

Weinig filmsterren zullen hun doorbraakrollen zo trouw zijn gebleven als Hugh Jackman. De acteur kruipt in Logan voor de negende keer in de huid van de mutante mannetjesputter Wolverine. Hij heeft deze rol zo'n zeventien jaar lang gedragen, te beginnen met X-Men, de film die de aftrap vormde voor het niet meer uit de bioscoop weg te denken superheldengenre. Sindsdien hebben we zo veel superheldenfilms voorbij zien komen dat de beperkingen van het genre zich opdrongen. Logan bevestigt die beperkingen maar haalt ze eveneens hard onderuit, in een film die het 'super' uit haar superheld haalt, maar daarmee paradoxaal genoeg een nieuw hoogtepunt vormt voor de superheldenfilm. Hugh Jackman speelt de onsterfelijke mutant voor de allerlaatste keer, als nooit tevoren. Hij bewijst daarmee dat we Wolverine zullen missen.

Anno 2029 is de maatschappij er niet al te best aan toe. Postapocalyptisch is het nog net niet, maar fijn is anders. In deze naargeestige wereld slentert een gebroken Logan door het Texaanse landschap. Hij zuipt, hij vloekt en heeft weinig op met de wereld om hem heen. Hij slijt zijn dagen met een lullig baantje en het zorgen voor een stokoude, dementerende Charles Xavier (die andere grote X-veteraan, Patrick Stewart). Zelf is hij fysiek niet veel beter af: zijn genezingsgave geeft langzaam de geest, de ouderdom haalt hem rap in. Vechten voor de goede zaak is niet meer aan de orde, de andere X-Men zijn dood en het mutantenras is vrijwel verdwenen. Als het mysterieuze meisje Laura zijn hulp nodig heeft, wijst hij haar nors de deur. Wanneer Logan geconfronteerd wordt met de Reavers, een groep cyborghuurlingen onder regie van een schimmig geneticaconcern, blijkt dat het kind behept is met bovenmenselijke krachten die beangstigend veel op de zijne lijken. Vervolgens slaat het trio op de vlucht met de onvermurwbare schurken in hun kielzog, die vastberaden zijn ook deze laatste mutanten uit de weg te ruimen.

alle artikelen (142)

Logan Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...wederom een zeer sterke rol van Hugh Jackman in deze lange film boordevol actie en kenmerkende vecht......"

Logan

acties