Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Joan Crawford

Legendarische acteurs die hun carrière beëindigen met een flop: Joan Crawford

Gelukkig zal de actrice altijd herinnerd worden voor de klassiekers en niet deze laatste misser.

Ondanks het feit dat Joan Crawford alweer bijna 50 jaar geleden overleed, blijft zij een legendarische naam in de filmwereld. De actrice heeft dan ook de nodige pareltjes geleverd, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van haar allerlaatste film.

Crawford is een heus Hollywood-icoon. Haar carrière omvatte meer dan 35 jaar, waarin ze in meer dan 80 films verscheen. Haar grootste succes kende ze in 1945, toen ze een Oscar won voor beste actrice in Mildred Pierce.

Misser
De actrice had dan ook de rollen voor het oprapen, maar van Trog zal ze waarschijnlijk toch wel spijt hebben. Deze film werd een van de grootste flops in haar lange carrière, maar deze misser zorgde wel voor een nare nasmaak, aangezien dit haar laatste film was.

Trog vertelt het verhaal van de ontdekking van een prehistorische mens, genaamd Trog, en zijn interactie met de moderne wereld. Helaas kon zelfs Crawford met haar sterrenkracht de film niet redden, die dan ook met de grond gelijk werd gemaakt.

Ontvangst
Zowel filmcritici als 'gewone bioscoopgangers' vonden de film maar niks. Zo was er veel kritiek op het zwakke plot, de slechte productiewaarden en het ongeloofwaardig concept. Dat Trog niet echt goed onthaald werd valt ook te zien op de grootste filmwebsites.


Op Rotten Tomatoes scoort deze bijvoorbeeld slechts een 13%. Ook op IMDb scoort Trog met zijn 4 niet veel beter. De film werd dan ook een commerciële mislukking en bracht slechts een fractie op van wat ervan werd verwacht.

Einde
Helaas sloot Crawford haar carrière af met Trog. Zij nam het zichzelf kwalijk dat de film flopte, want zij nam de hoofdrol voor haar rekening, maar wist dus niet te overtuigen.


Gelukkig wordt de actrice vandaag de dag voornamelijk herinnerd voor al het moois dat ze heeft gemaakt en niet deze flater.

NieuwsFilm

meest populair