Beruchte deur uit 'Titanic' voor een enorm bedrag verkocht

Beruchte deur uit 'Titanic' voor een enorm bedrag verkocht

De deur uit 'Titanic' brengt meer geld op dan de zweep van Indiana Jones.

De beroemde deur uit Titanic, die het leven redde van Rose, is onlangs tijdens een veiling voor een bizar hoog bedrag verkocht. De deur bracht zelfs meer geld op dan de zweep van Indiana Jones en de bijl uit The Shining.

Titanic is een van de succesvolste films aller tijden, de film van James Cameron bracht maar liefst 2,26 miljard dollar op aan de bioscoop-kassa's. En de film blijft maar geld verdienen, zelfs de rekwisieten uit de film worden voor grof geld verkocht.

Veiling
De beroemde deur werd onlangs tijdens een veiling verkocht voor het enorme bedrag van $718,750. De jurk die Rose draagt tijdens het zinken van het schip werd ook verkocht maar deze bracht "slechts" $125,000 op.

De deur speelt een grote rol tijdens de climax van de film. Na het zinken van de Titanic belandden Jack en Rose in het water. Rose klimt op een drijvende deur om te ontsnappen aan het ijskoude water. Helaas is er niet genoeg plek voor Jack en Rose, en Jack offert zichzelf op zodat Rose in leven kan blijven.

Controverse
Er werd jarenlang discussie gevoerd over de deur. Volgens sommige fans zouden Jack en Rose makkelijk allebei op de deur hebben gepast. In 2012 werd er zelfs een aflevering van Mythbusters toegewijd aan de deur. In de aflevering bewezen de presentatoren dat Jack en Rose inderdaad beiden hadden kunnen overleven.



Zelfs James Cameron kwam in 2023 na een aantal tests tot de conclusie dat het romantische koppel samen op de deur had gepast. De langdurende controverse rond de deur heeft er ongetwijfeld toe geleid dat het rekwisiet voor zoveel geld verkocht is.

Titanic is te streamen op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair