100% op Rotten Tomatoes: Is 'Winnie the Pooh: Blood and Honey 2' een meesterwerk?

100% op Rotten Tomatoes: Is 'Winnie the Pooh: Blood and Honey 2' een meesterwerk?

Deze veelbesproken slasher zou zomaar eens tot een prima te pruimen franchise kunnen leiden.

Jeugdvriend-turned-seriemoordenaar Winnie the Pooh is terug én hoe. Een jaar na het verschijnen van Winnie the Pooh: Blood and Honey, de veelbesproken horrorfilm, draait het tweede deel nu in de bioscopen en geloof het of niet, maar de recensies zijn verrassend positief.

Winnie the Pooh is sinds enkele jaren publiek domein. Dat betekent dat iedereen het personage mag gebruiken. Dat leidde vorig jaar tot de gore, bloederige slasherfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey, een hele slechte welteverstaan.

Kleine hype
Blood and Honey was overduidelijk razendsnel in elkaar gezet in de hoop snel wat geld te verdienen. En met succes, want dankzij het ultrakleine productiebudget en een kleine hype op social media was de veelbesproken film nog winstgevend ook.

Een tweede film kon dan ook niet uitblijven. Deze draait sinds deze week in meerdere buitenlandse markten. Eind mei komt Winnie naar de Nederlandse bioscopen en dit keer neemt hij nog meer van zijn enge, moordlustige vriendjes mee.

Prima recensies (tot nu toe)
Verrassend genoeg lijkt Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 een prima film. Regisseur Rhys Frake Waterfield heeft volgens recensenten een vermakelijke slasher afgeleverd die voelt als een hele verbetering ten opzichte van het eerste deel.


Op het moment van schrijven heeft de film een 100%-score - aan positieve beoordelingen - op Rotten Tomatoes (een bekende site die recensies bundelt). Wel moet daar worden bij gezegd dat deze score op basis van slechts 6 recensies is.

NieuwsFilm

meest populair