Na het winnen van een Oscar werd Anne Hathaway met de grond gelijk gemaakt

Na het winnen van een Oscar werd Anne Hathaway met de grond gelijk gemaakt

De actrice zegt dat een wereldberoemde regisseur haar door deze lastige periode hielp.

Het winnen van een Oscar wordt door menig filmtalent gezien als de allergrootste eer. Als je een van de felbegeerde gouden beeldjes weet te winnen heb je dan ook de rollen voor het oprapen, maar het tegenovergestelde gebeurde met Anne Hathaway.

In 2013 wist de actrice een Oscar te winnen voor haar glansrol in Les Misérables. Helaas bracht dit ook heel wat minder leuke dingen met zich mee. De nodige mensen noemden haar speech bij de uitreiking 'nep' en 'ongemakkelijk', waardoor haar carrière een klap kreeg te verduren.

Probleem
Tijdens een recent interview laat de 41-jarige Hathaway zich hierover uit: "Ik begon filmrollen mis te lopen. Veel mensen wilden mij geen rollen meer geven, omdat ze zich zorgen maakten over de negatieve reacties die mijn persoon online opriep".

"Ik zal niet ontkennen dat ik het hier lastig mee had. Het drong echt tot me door toen ik een artikel zag met als titel: "Waarom haat iedereen Anne Hathaway?" Vanwege alle kritiek en online haat die ik kreeg te verduren dacht ik er even aan een punt achter mijn carrière te zetten".

Christopher Nolan
Niemand minder dan Christopher Nolan zorgde er echter voor dat Hathaway weer meer kreeg te doen. De wereldberoemde regisseur castte haar al in The Dark Knight Rises maar gaf haar ook na alle kritiek waar zij mee te maken kreeg opnieuw een hoofdrol in Interstellar.


Hathaway is Nolan dan ook uiterst dankbaar: "Christopher was mijn reddende engel. Hij trok zich niks aan van alle haat en gaf mij juist een van de mooiste rollen in mijn carrière. Ik weet niet of hij überhaupt doorheeft dat hij mij steunde, maar de rol had een uiterst positief effect op mij".

NieuwsFilm

meest populair