Eerste reacties op Francis Ford Coppola's 'Megalopolis': 'Verrassend' en 'Experimenteel'

Eerste reacties op Francis Ford Coppola's 'Megalopolis': 'Verrassend' en 'Experimenteel'

Het sci-fi-drama met Adam Driver en Aubrey Plaza ontving een staande ovatie bij de eerste exclusieve screening.

Het langverwachte epische sci-fidrama van topregisseur Francis Ford Coppola, Megalopolis, is in Los Angeles vertoond aan een select gezelschap. De screening van de film, waarbij o.a. Al Pacino, Nicolas Cage en Spike Jonze aanwezig waren, werd ontvangen met een staande ovatie.

De legendarische regisseur van The Godfather en Apocalypse Now had bijna 40 jaar lang gevochten voor het project, wat nu dus eindelijk werd vertoond aan 300 genodigden.

Romeo en Julia
Het door Coppola zelf gefinancierde Megalopolis draait om een visionair Caesar (Adam Driver) die zijn stad na een grote ramp wil omvormen tot een utopie. Terwijl hij strijdt voor de liefde van zijn Julia, de dochter van zijn rivaal, wordt hij geconfronteerd met weerstand van de burgemeester.

De eerste reacties zijn zeer lovend: "Het spat van het scherm af en rolt je ogen en oren binnen" Daarnaast is de film zeer onderhoudend: Het is voortdurend vermakelijk, visueel opvallend en je moet constant moeite doen het bij te houden"

Verrassend en experimenteel
Ook wordt de ruim 2 uur durende film geprezen om zijn visualiteit en doordat het verrassend en experimenteel is. "Het is alsof de jeugd van Francis er op 80-jarige leeftijd uitkomt."


Buiten Driver zijn er nog meer grote namen gestrikt zoals Aubrey Plaza, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Laurence Fishburne én Shia Labeouf. Megalopolis zal naar verwachting ergens in 2024 in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair