Michael Keaton is diep onder de indruk van deze 'Spider-Man' schurk: "een ongelofelijke prestatie"

Michael Keaton is diep onder de indruk van deze 'Spider-Man' schurk: "een ongelofelijke prestatie"

Willem Dafoe speelde de eerste echte Spider-Man villain er veranderde hiermee het genre.

Michael Keaton heeft al de nodige pareltjes gemaakt en is nu weer helemaal 'in' vanwege het Beetlejuice-vervolg. GQ maakte dan ook gebruik van deze gelegenheid om de geliefde acteur te interviewen om het te hebben over zijn carrière.

Keaton heeft namelijk al veel moois geleverd. Recentelijk wist hij nog hoge ogen te gooien met de sterk onthaalde serie Dopesick, maar natuurlijk was hij ook te zien als Batman. In recente jaren kroop hij juist weer in de huid van een Marvel-schurk, namelijk Vulture in Spider-Man: Homecoming.

Andere slechterik
Tijdens zijn interview heeft Keaton het niet alleen over zichzelf maar eveneens over een andere acteur, die in zijn ogen een van de beste villains neerzet in een superheldenfilm, namelijk Willem Dafoe. Ook hij was te zien als een vijand van Spider-Man, namelijk de Green Goblin.

Dafoe's Green Goblin was de grote schurk in het eerste deel van Sam Raimi's trilogie. Deze rol heeft een diepe indruk achtergelaten op Keaton, die er het volgende over zegt: "Als je kijkt naar Willem Dafoe in 'Spider-Man' is hij echt ongelofelijk goed. Het is echt van een krankzinnig hoog niveau".

Impact
Niet alleen heeft Dafoe indruk gemaakt op Keaton, ook de fans zien zijn Green Goblin nog steeds als een van de beste superheldenschurken aller tijden. Bekijk hieronder nog eens een van zijn iconische scènes.



NieuwsFilm

meest populair