Peter Parker mag eindelijk meedoen bij Marvel. Maar om een Avenger te mogen worden, zal hij zich eerst moeten bewijzen.
play

7,2 details

  • 133 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

Geen synopsis beschikbaar.Een jonge Peter Parker/Spider-Man (Holland), die zijn sensationele debuut beleefde in Captain America: Civil War leert in Spider-Man: Homecoming om te gaan met zijn nieuwgevonden identiteit als webslingende superheld. Enthousiast door zijn ervaring met de Avengers, keert Peter terug naar huis, waar hij met zijn tante May (Marisa Tomei) woont, en onder het waakzame oog van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Downey Jr.) door het leven gaat. Peter probeert weer in zijn normale dagelijkse routine terug te komen, maar wordt afgeleid van de gedachte dat hij zichzelf moet bewijzen als meer dan alleen de vriendelijke Spider-Man. Als de nieuwe superschurk Vulture (Keaton) zijn opwachting maakt, komt alles waar Peter aan hecht in gevaar.

Regie
Jon Watts
Cast
Robert Downey Jr., Zendaya, Gwyneth Paltrow, Tom Holland, Michael Keaton, Jon Favreau, Marisa Tomei, Stan Lee, Donald Glover, Bokeem Woodbine, Logan Marshall-Green, Angourie Rice, Jacob Batalon, Martin Starr, Michael Mando, Hannibal Buress, Laura Harrier, Kenneth Choi, Anthony Quinonez, Garcelle Beauvais, Tyne Daly, Abraham Attah, Michael Barbieri, Selenis Leyva.
Release
06.07.2017
Release NL
06.07.2017
Release DVD
15.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Michael Keaton (Adrian Toomes / Vulture), Jacob Batalon (Ned), Laura Harrier (Liz), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man) e.a.| Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2017

Als je tien jaar geleden aan zowel een gemiddelde bioscoopbezoeker als een doorgewinterde stripliefhebber had verteld dat ooit een Spider-Man-film zou worden verkocht op de aanwezigheid van Iron Man, dan zouden beiden je waarschijnlijk met verbazing hebben aangekeken. Spider-Man is altijd een van de populairste superhelden geweest met zelfs voor zijn eerste film al naamsbekendheid onder degenen die niet vertrouwd waren met zijn stripverhalen. Iron Man werd daarentegen pas echt bekend bij het grote publiek toen Robert Downey Jr. hem begon te spelen. Dat de marketingcampagne van de nieuwste Spider-Man een grote focus legt op de aanwezigheid van Tony Stark alias Iron Man, is iets wat tien jaar geleden nog als de omgekeerde wereld had geklonken. Er kan in een decennium blijkbaar een hoop veranderen.

Spider-Man heeft dan ook een moeilijke tijd achter de rug. Het tien jaar geleden uitgekomen Spider-Man 3 kon niet tippen aan zijn twee voorgangers en de geplande opvolger waarmee regisseur Sam Raimi zijn reeks weer op de rails wilde krijgen, werd door filmstudio Sony om zeep geholpen. De onvermijdelijke reboot resulteerde in twee films die er best mee doorkunnen, maar lang niet zo 'amazing' bleken als hun titels impliceerden en het qua populariteit aflegden tegen concurrerende superheldenfilms. Sony vertilde zich daarbij flink aan zijn ambities er een eigen filmuniversum à la Marvel uit te persen, met diverse spin-offs over Spideys tegenstanders. Toen The Amazing Spider-Man 2 niet het enorme succes bleek waar men op rekende, belandden al die plannen in de prullenbak (al worden ze er de laatste tijd toch sporadisch weer uitgevist) en ging Sony met Marvel om de tafel om tot een gedeelde voogdijregeling te komen.

alle artikelen (136)

Spider-Man: Homecoming Nieuwsberichten