De veelbelovende post credits-scène van deze 'Spider-Man'-film sloeg achteraf echt nergens op

De veelbelovende post credits-scène van deze 'Spider-Man'-film sloeg achteraf echt nergens op

We wachten nog altijd op de terugkeer van Mac Gargan.

Een scène na de aftiteling begon ooit als een leuke toegift voor de mensen die tijdens de aftiteling in de bioscoopzaal blijven zitten. Tegenwoordig zijn ze vaak heel belangrijk voor grote filmreeksen als Marvel en worden er zelfs gloednieuwe personages geïntroduceerd. Soms belooft zo'n scène heel veel, maar komt dat er nooit van.

De films van Marvel Studios bevatten vrijwel altijd minstens één scène na of tijdens de aftiteling. Aangezien het Marvel Cinematic Universe nog in volle gang is, krijgt zo'n after credit-scène vaak wel een staartje. Er zijn echter uitzonderingen op de regel, zoals Spider-Man: Homecoming.

Spidey in het MCU
Het was een bijzondere gewaarwording toen Spider-Man eindelijk naast de Avengers was te zien in Captain America: Civil War. Een solofilm in het MCU volgde natuurlijk snel in de vorm van Spider-Man Homecoming.

Homecoming onderscheidde zich op verschillende manieren van de vorige live-action-versies van Spider-Man. Eén van de grote verschillen was de selectie van vijanden. De film bevatte Michael Keaton als The Vulture en secundaire schurken als Shocker en Tinkerer. Het introduceerde ook Michael Mando als Mac Gargan, een personage dat uiteindelijk de schurk Scorpion zou worden.

After credits
In de eerste scène tijdens de aftiteling zien we dat Adrian Toomes/Vulture en Mac Gargan elkaar tegenkomen in de gevangenis. Gargan -met een toepasselijke schorpioen-tattoo in zijn nek- vraagt aan Toomes of het klopt dat hij de identiteit van Spider-Man (Tom Holland) weet. Hij is duidelijk uit op wraak.


Toomes weet natuurlijk dat Peter Parker Spider-Man is, maar besluit te doen alsof hij van niks weet tegenover Gargan. De scène zet Gargan duidelijk neer als een potentiële opponent voor Spidey in een komende film, maar we hebben het personage nooit meer gezien.

Multiverse
In Spider-Man: Far From Home kreeg Peter Parker te maken met Quentin Beck/Mysterio, weer een Spidey-schurk die we nog nooit eerder op het witte doek hadden gezien. Daarna moest Spider-Man het opnemen tegen de schurken van de voorgaande Spider-Man-films met Tobey Maguire en Andrew Garfield.


De after credits-scène van Homecoming heeft na al die tijd nog steeds geen staartje gekregen. Er gaan geruchten in de rondte dat de volgende Spider-man-film met Tom Holland zich weer gaat focussen op een kleinschaliger verhaal na de grootse multiverse-capriolen van No Way Home. Wie weet krijgt het personage in die film eindelijk de kans om zichzelf weer te laten zien.

NieuwsFilm

meest populair