Veelbelovende blockbusters die verprutst werden door het einde: 'Glass'

Veelbelovende blockbusters die verprutst werden door het einde: 'Glass'

Een van Bruce Willis' gaafste en meest iconische personages komt teleurstellend tot een einde.

Regisseur M. Night Shymalan staat bekend als een 'hit or miss' filmtalent. Soms levert hij pareltjes, soms valt zijn werk behoorlijk tegen. Helaas hoort Glass in die laatste categorie en dan wel voornamelijk vanwege het teleurstellende einde.

Ondanks het feit dat Glass in 2019 uitkwam, moeten we veel verder teruggaan in de tijd om het uit te kunnen leggen. In 2000 bracht Shymalan een van zijn eerste films uit, namelijk Unbreakable, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Bruce Willis.

Verhaal
De acteur kruipt in de huid van David Dunn, de enige overlevende van een ernstige treinramp. Een mysterieuze vreemdeling geeft een bizarre verklaring waarom Dunn dit overleeft heeft: hij is een superheld.

16 jaar later kwam Shymalan met Split, waarin James McAvoy deze keer de hoofdrol op zich neemt. Net zoals Willis heeft hij ook superkrachten, al gebruikt hij deze niet ten goede. Voornamelijk het einde van deze blockbuster stond filmfans aan, aangezien we er toen achter kwamen dat Unbreakable en Split zich in dezelfde wereld afspelen.

Glass
Shymalan staat bekend als de filmmaker van de onverwachte wending, maar in Glass gebeurt er echter toch iets op het einde wat maar weinig van zijn fans aanstaat. Op het einde neemt Dunn het op tegen Mr. Glass en The Beast.


Dunn gaat op de vuist met The Beast en de twee belanden in een watertank. Dunn weet echter te ontkomen, maar wordt direct hierna op knullige wijze om het leven gebracht. Hij wordt namelijk verdronken in een plasje water door een SWAT-agent.

Ontvangst
Niemand kon dit einde appreciëren. Zo staan er op het internet reacties als: "Shymalan heeft in zijn carrière al de nodige verkeurde keuzes gemaakt, maar dit is toch wel het toppunt" en "Wat een waardeloze dood voor zo'n gaaf personage" of nog "Een van de ergste eindes in filmgeschiedenis".



NieuwsFilm

meest populair