Glass (2019)

The World of Superheroes will be Shattered.

M. Night Shyamalans onconventionele superheldentrilogie komt tot een niet bijster bevredigend einde.
play

5,5 details

  • 129 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Na het einde van Split, zien we in Glass dat Dunn achter het bovenmenselijke figuur The Beast aangaat in een reeks escalerende confrontaties, terwijl de schaduwachtige aanwezigheid van Price op de achtergrond opdoemt, als een man die geheimen van beide mannen kent.

Regie
M. Night Shyamalan
Cast
Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Luke Kirby, Charlayne Woodard, Adam David Thompson, Diana Silvers, Jane Park Smith, Rob Yang, Shayna Ryan, Marisa Brown, Shannon Destiny Ryan, Kyli Zion, Nina Wisner.
Release
18.01.2019
Release NL
17.01.2019
Release DVD
29.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: M. Night Shyamalan | Cast: James McAvoy (Kevin Wendell Crumb / The Beast / Patricia / Dennis / Hedwig / Barry / Jade / Orwell / Heinrich / Norma), Bruce Willis (David Dunn), Samuel L. Jackson (Elijah Price / Mr. Glass), Anya Taylor-Joy (Casey Cooke), Sarah Paulson (Dr. Ellie Staple), e.a.| Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2019

M. Night Shyamalan zal waarschijnlijk nooit meer loskomen van zijn imago als de filmmaker van de onverwachte wending. Het overgrote deel van zijn films bevat een twist, waardoor het haast een verrassing is wanneer hij zijn publiek op het einde eens niet probeert te overrompelen. Maar na een tijdje ziet iedereen die zogenaamde verrassingen wel aankomen en moet je wel met iets flink afwijkends komen om nog indruk te maken. In zijn meest recente film Split wist Shyamalan dat zowaar klaar te spelen door in de laatste seconden te onthullen dat de film zich afspeelde in dezelfde wereld als zijn eerdere film Unbreakable.

Uiteraard zagen we allemaal niet aankomen dat Split een soort-van-vervolg op Unbreakable was, maar laten we eerlijk zijn: dat kónden we ook niet zien aankomen. De onconventionele superheldenfilm eindigde eveneens met een typische Shyamalan-verrassing, maar deze was rijkelijk gevuld met aanwijzingen naar wat pas in de slotscène expliciet zou worden onthuld. De oplettende kijker had kunnen voorzien waar dit verhaal op uit zou draaien. De koppeling van Unbreakable en Split kwam daarentegen compleet uit de lucht vallen. De twee films matchen niet qua toon en thematiek, waardoor de connectie beperkt is tot de regie en het schrijfwerk van Shyamalan. De regisseur zal ongetwijfeld verkondigen dat dit altijd al zijn meesterplan was, maar het lijkt aannemelijker dat hij zijn kans schoon zag om twee vliegen in één klap te slaan: Split een spraakmakend einde geven en de deur openzetten voor het vervolg op Unbreakable waar hij al zo lang over sprak.

alle artikelen (32)

Glass Nieuwsberichten

Glass

acties