Featured

De 5 meest teleurstellende films van dit jaar

Deze films vielen toch best tegen.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
In 2019 waren er een aantal films die flink flopten aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Maar er waren ook een aantal films waar toch echt wel meer van werd verwacht. Hieronder vijf van deze films!

Uiteraard kan het zijn dat jij wel van onderstaande films hebt genoten, dus dit is zeker niet iedereen zijn mening. Weet ook dat bepaalde films (Godzilla: King Of The Monsters, X-Men Dark Phoenix) vooraf al een beetje sceptisch werden bekeken. Deze vind je dus niet terug in de lijst.

Welke film vond jij het meest teleurstellen in 2019?
Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

Glass

Regie: M. Night Shyamalan | Hoofdrollen: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy

Na Unbreakable van jaren geleden en het recentere Split was het voor de fans uitkijken naar hoe M. Night Shyamalan de twee films verenigde in Glass. Ondanks dat de film aan de box office goed scoorde, was de ontvangst duidelijk zwakker dan deel één en twee. Het minder groots gelanceerde Split wist in 2017 zelfs financieel sterker te scoren dan het duidelijk grootschaligere Glass.


Gemini Man

Regie: Ang Lee | Hoofdrollen: Will Smith, Will Smith en Clive Owen

Van Ang Lee mag best wel wat verwacht worden. De Taiwanese regisseur won al Oscars voor Life of Pi (2012) en Brokeback Mountain (2005), maar met Gemini Man sloeg hij de plank toch wel een beetje mis. Uiteraard zien veel van de beelden er visueel strak uit, maar dat blijkt helaas niet voldoende voor een goede film. Gelukkig was de actie zo nu en dan best aardig.


Pet Sematary

Regie: Kevin Kölsch en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow

Na It uit 2017 werden er heel wat nieuwe Stephen King-films gepland. Pet Sematary was er één van en deze bleek gewoon niet voldoende genoeg, mede doordat er afwijkende keuzes werden gemaakt. Nadat ook It: Chapter 2 - die eigenlijk ook een plekje in de lijst verdient - teleurstelde, flopte niet veel later Doctor Sleep, een film die juist voldoende tot goed scoort.


Triple Frontier

Regie: J.C. Chandor en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: Ben Affleck, Charlie Hunnam en Oscar Isaac

Dit moest één van de grootste Netflix-films van 2019 worden, maar helaas was de hype rond de actiethriller snel voorbij. Met rollen voor grote namen als Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Pedro Pascal en Adria Arjona viel Triple Frontier na een nog redelijk begin zwaar tegen voor velen. Denk maar terug aan onderstaande scène...


Hellboy

Regie: Neil Marshall en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: David Harbour, Milla Jovovich en Ian McShane

Uiteraard flopte deze reboot fors. Dat komt voor de fans dubbel zo hard aan. Er werd een keiharde versie beloofd (en dat werd het ook), maar inhoudelijk zat deze zeker niet lekker in elkaar. Misschien wel de grootste tegenvaller is dat de derde film van Guillermo del Toro nu waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden.27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Groomie

Avatar

Voor mijn gevoel werd King of the Monsters niet sceptisch bekeken. De trailer was grotendeels positief ontvangen, volgensmij. Was sowieso heel teleurstellend voor mij.

Spider-fan

Avatar

Hellboy mee eens. Ik had van Neil Marshall meer verwacht. Het ligt niet aan David Harbour, die is best goed. Maar waar sommige van Marshall's films een B-film gevoel opriepen (Dog Soldiers, The Descent, Doomsday), maar daar bovenuit staken doordat ze goed gemaakt waren, daar is Hellboy echt niet meer dan een B-film. Hij is best vermakelijk op sommige punten, maar gewoon niet erg goed.

Pet Sematary daarentegen vond ik juist erg een meevaller. Hij is misschien niet helemaal zo goed als het origineel, maar hij doet wel verrassende nieuwe dingen met de plot. Er zitten een paar vondsten in die ik zelfs zo sterk vond, dat ik dacht: 'Dat King daar zelf niet opgekomen is.'

MarkieMarrk

Avatar

Ik vond Glass niet tegenvallen, het was juist wel leuk dat het niet een standaard blockbuster was. Hij was misschien niet zo heel goed maar ik vond hem wel aardig.

Frietgezicht

Avatar

Dacht van tevoren al dat Hellboy niks zou worden(alleen al de keuze voor Jovovich als villain voorspelde weinig goeds)
Glass idd zwak maar verwachte al niet veel, Split was al minder dan Unbreakable, Shyamalan is niet erg betrouwbaar en wie er tegenwoordig nog verwachtingen heeft bij een film met Willis moet opgenomen worden.

Voor mij zelf is het Once Upon A Time In Hollywood. Ik vind het zelfs een goede film en met plezier gekeken maar voor een film waar ik maanden naar heb uitgekeken is het jammer dat het Tarantino’s minste film bleek te zijn.
De film heeft veel pluspunten (acteerprestaties, dialogen, settings, decors enz) maar uiteindelijk een ontzettend zwak verhaaltje die aan elkaar leunt van aan elkaar geplakte scenes, een Margot Robbie die totaal niet gebruikt wordt(bezoekje aan de bioscoop, that’s it) en helaas niet meer intense scenes zoals Pitt die een bezoekje brengt aan de hippies. Zat op het puntje van mijn stoel die 15 minuten, heerlijk.

Goede film maar niet 1 die ik snel nog een keer zal kijken en Tarantino’s kijk ik normaal tig keer naar dus zeker een teleurstelling.
Kwam deze onverwachts op Netflix was het gewoon een goede film geweest en geen teleurstelling waar ik mij maanden op verheugde.

Sunspot

Avatar

Vond Glass juist vet.

Hellboy had gewoon niet gemaakt moeten worden, hoefde niet per se zo een stijl te hebben ook, was niet veel soeps.

Met Ron Perlman was juist super, dat hele wereldje

TwinsA

Avatar

Ik mis T3, ik vond Glass dan stukken beter.

RoberPaulsen

Avatar

Voor mij was de grootste teleurstelling ook Once Upon a Time In Hollywood, ik had er veel meer van verwacht. Zo’n film als Gemini Man of Hellboy zag je al aankomen dat het niks bijzonders was

Coola

Avatar

Child's Play was echt zwaar bagger en een grote teleurstelling.

Ik ben blij dat Godzilla: King of the Monsters er niet tussen staat. Dat is voor mij toch wel de beste film van dit jaar, als Kaiju fan kan ik alleen maar lovend zijn over die film.

John Wayne

Avatar

Glass was inderdaad teleurstellend. Shyalammadingdong wist een gegeven met zoveel mogelijkheden op een onnozele manier om zeep te helpen.
Hobbs en Shaw vond ik ook een draak van een film. Het verhaal was te dom voor woorden.
Godzilla werd dit jaar door Hollywood verkracht.

Sander_1107

Avatar

Moeten we niet wachten met het maken van rankings zoals deze, totdat het jaar echt afgelopen is

xaid

Avatar

Hoezo word Glass genoemd ?? Die was zeker wel goed

SunChaser

Avatar

Ehhhh
Dark Fate mag op nr 1

Frietgezicht

Avatar

@ Sunchaser, ehhh slecht is iets anders dan teleurstellend. Als jij na 3 matige vervolgen en die trailer veel verwacht dan ben je 1 van de weinige.

omniesbonsai

Avatar

Allerslechtste staat er niet bij
Terminator dark fate

centr1no

Avatar

Dit jaar waren er veel te veel films die niet meer tegenvielen omdat mijn verwachtingen gewoon niet hoog waren.
Ik wacht nog steeds op die positieve verrassing.

SunChaser

Avatar

Friet
Ik had tegen beter weten in omdat Jim en zijn ex meededen gehoopt op een waardige deel 3

Stom van me

Goku32

Avatar

Ik vond hel boy niet eens zo een slechte film. Het was niet goed maar ook niet zo slecht of zo. Beter als de x men one met die red head chick

Effie

Avatar

Inderdaad, het jaar is nog niet om. Wacht nog maar even op Star Wars. Ik ga zeer zeker naar de bioscoop voor die prent, maar ik verwacht 1 grote teleurstelling zoals voorganger TLJ. Die bagger is eigenlijk niet meer goed te maken, maar we zullen zien...

Sparrow_LW

Avatar

Gemini Man visueel strak??? Ik heb dit weekend een (van de vrachtwagen gevallen) exemplaar bekeken en ik ben heel blij dat ik hem niet in de bios heb gekeken.... ik vond hem visueel juist bagger, de CGI van de jonge Smith was dramatisch slecht... Glass vond ik erg vermakelijk, niet bijzonder goed en niet bijzonder slecht..... Hellboy heb ik me nog niet aan gewaagd, ook al staat hij op Netflix....

Goku32

Avatar

Sparrow,
Ik heb hell boy gezien op nedflix ik vond het niet zo slecht als andere films dat ik bekeken heb dit jaar. Maar het is zoiezo nooit beter dan ze voorgangers

Civilian Supreme

Avatar

Ik verwachtte al niet echt veel van deze films dus van tegenvallen kan ik niet spreken. Eigenlijk alleen Glass van dit rijtje, vond het leuk dat Willis en Jackson weer terug waren maar wat ze er mee gedaan hebben viel toch wel tegen. Het verhaal sowieso.

Symn

Avatar

Uhh... Terminator dark flop??

David Mills

Avatar

John Wick 3, It chapter two en The Predator zijn de slechtste films die ik dit jaar gezien heb!

Master Of Films

Avatar

David Mills "John Wick 3, It chapter two en The Predator zijn de slechtste films die ik dit jaar gezien heb!"

The Predator is van 2018! Het gaat hier enkel om films van 2019 (releasedatum vanaf 1 jan 2019).

Kridikaster

Avatar

Dark Fate idd, 1 goeie one liner van Arnie en dat was het...

noah81

Avatar

Tripple frontier vond ik best vermakelijk eigenlijk

Rick Dalton

Avatar

Ik ben het helemaal eens met Noah, Triple Frontier was een vermakende film, ondanks de mindere twists.

NieuwsFilm

meest populair