De 5 meest teleurstellende films van dit jaar

De 5 meest teleurstellende films van dit jaar

Deze films vielen toch best tegen.

In 2019 waren er een aantal films die flink flopten aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Maar er waren ook een aantal films waar toch echt wel meer van werd verwacht. Hieronder vijf van deze films!

Uiteraard kan het zijn dat jij wel van onderstaande films hebt genoten, dus dit is zeker niet iedereen zijn mening. Weet ook dat bepaalde films (Godzilla: King Of The Monsters, X-Men Dark Phoenix) vooraf al een beetje sceptisch werden bekeken. Deze vind je dus niet terug in de lijst.

Welke film vond jij het meest teleurstellen in 2019?
Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

Glass

Regie: M. Night Shyamalan | Hoofdrollen: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy

Na Unbreakable van jaren geleden en het recentere Split was het voor de fans uitkijken naar hoe M. Night Shyamalan de twee films verenigde in Glass. Ondanks dat de film aan de box office goed scoorde, was de ontvangst duidelijk zwakker dan deel één en twee. Het minder groots gelanceerde Split wist in 2017 zelfs financieel sterker te scoren dan het duidelijk grootschaligere Glass.


Gemini Man

Regie: Ang Lee | Hoofdrollen: Will Smith, Will Smith en Clive Owen

Van Ang Lee mag best wel wat verwacht worden. De Taiwanese regisseur won al Oscars voor Life of Pi (2012) en Brokeback Mountain (2005), maar met Gemini Man sloeg hij de plank toch wel een beetje mis. Uiteraard zien veel van de beelden er visueel strak uit, maar dat blijkt helaas niet voldoende voor een goede film. Gelukkig was de actie zo nu en dan best aardig.


Pet Sematary

Regie: Kevin Kölsch en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow

Na It uit 2017 werden er heel wat nieuwe Stephen King-films gepland. Pet Sematary was er één van en deze bleek gewoon niet voldoende genoeg, mede doordat er afwijkende keuzes werden gemaakt. Nadat ook It: Chapter 2 - die eigenlijk ook een plekje in de lijst verdient - teleurstelde, flopte niet veel later Doctor Sleep, een film die juist voldoende tot goed scoort.


Triple Frontier

Regie: J.C. Chandor en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: Ben Affleck, Charlie Hunnam en Oscar Isaac

Dit moest één van de grootste Netflix-films van 2019 worden, maar helaas was de hype rond de actiethriller snel voorbij. Met rollen voor grote namen als Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Pedro Pascal en Adria Arjona viel Triple Frontier na een nog redelijk begin zwaar tegen voor velen. Denk maar terug aan onderstaande scène...


Hellboy

Regie: Neil Marshall en Dennis Widmyer | Hoofdrollen: David Harbour, Milla Jovovich en Ian McShane

Uiteraard flopte deze reboot fors. Dat komt voor de fans dubbel zo hard aan. Er werd een keiharde versie beloofd (en dat werd het ook), maar inhoudelijk zat deze zeker niet lekker in elkaar. Misschien wel de grootste tegenvaller is dat de derde film van Guillermo del Toro nu waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden.



NieuwsFilm

meest populair