It Chapter Two (2019)

It Ends

Sfeervol horrorvervolg tapt uit het beproefde vaatje, maar hapert iets vaker.
play

6,1 details

  • 169 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
169 Min Verenigde Staten

27 jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen, keert de clown terug naar het stadje Derry om daar iedereen weer de schrik aan te jagen. De Losers zijn inmiddels volwassen en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Maar als er weer kinderen verdwijnen vraagt Mike, de enige die in Derry is gebleven, aan de rest om naar huis te komen. Getekend door de gebeurtenissen uit het verleden zullen ze hun grootste angsten moeten overwinnen om Pennywise voor eens en altijd te vernietigen... Maar de clown is dodelijker dan ooit tevoren.

Regie
Andres Muschietti
Cast
Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Bill Skarsgård, Xavier Dolan-Tadros, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, James Ransone, Javier Botet, Sophia Lillis, Jack Grazer, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, Andy Bean, Will Beinbrink, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton, Jess Weixler, Jeremy Ray Taylor, Jackson Robert Scott, Jake Weary, Wyatt Oleff, Troy James, Lyla Elliott.
Release
26.08.2019
Release NL
05.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Muschietti | Cast: James McAvoy (Bill Denbrough), Bill Hader (Richie Tozier), Jessica Chastain (Beverly Marsh), James Ransone (Eddie Kaspbrak), Isaiah Mustafa (Mike Hanlon), Jay Ryan (Ben Hanscom), Andy Bean (Stanley Uris), Bill Skarsgård (Pennywise), e.a. | Speelduur: 169 minuten | Jaar: 2019

Zevenentwintig jaar geleden legde de Losers Club een eed af: als It ontwaakt, dan keren zij terug naar Derry om deze moordlustige entiteit, veelal in clownsvermomming, voor eens en voor altijd te stoppen. De meesten hebben hun verleden, jeugdjaren en die ene wrede zomer inmiddels begraven, maar een telefoontje van een achterblijver brengt de oude vrienden weer terug bij elkaar en rijt hun oude wonden langzaam open. Alleen samen kunnen zij het kwaadaardige virus dat het stadje heeft geïnfecteerd verslaan. Het inlossen van deze belofte leidt tot een grootse finaleconfrontatie.

Filmmaker Andy Muschietti wist twee jaar geleden te verrassen met It, een stijlvol coming-of-ageverhaal met jumpscares. De film, gebaseerd op de gelijknamige dikke pil van Stephen King, was geen al te stevige horror, maar wel zeer ambachtelijk in elkaar gezet. In It Chapter Two pakt hij die draad op. Gedurende het interbellum is Mike als enige Loser achtergebleven in Derry en de gruwelclown niet vergeten. Na een brute moord op een homofiele plaatsgenoot weet hij zeker dat het kwaad is teruggekeerd en dat er niets anders opzit dan zijn oude vriendengroep bij elkaar te roepen.

alle artikelen (76)

It Chapter Two Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Gister gekocht en meteen gekeken. Verrassend genoeg vond ik dit de betere van de twee, waar ik bij d......"

It Chapter Two

acties