Blu-ray review 'It Chapter Two' - Flink ander einde dan verwacht

Pennywise definitief terug in zijn hol.

Bram de Groot 26 januari 2020 14:07 in Blu-ray
Regie: Andy Muschietti | Cast: James McAvoy (Bill Denbrough), Bill Hader (Richie Tozier), Jessica Chastain (Beverly Marsh), James Ransone (Eddie Kaspbrak), Isaiah Mustafa (Mike Hanlon), Jay Ryan (Ben Hanscom), Andy Bean (Stanley Uris), Bill Skarsgård (Pennywise), e.a. | Speelduur: 169 minuten | Bioscooprelease: 05.09.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Na het enorme succes van It uit 2017 van regisseur Andres Muschietti werd het vervolg razendsnel uit de grond gestampt. Verleden jaar verscheen It Chapter Two en in alles was dit niet het vervolg waar menigeen naar uitkeek.

De ontvangst was beduidend minder en op basis van de wereldwijde box office-score kan gezegd worden dat heel wat mensen niet terugkeerden naar het witte doek. Het uitkijken voor de fans is naar de mogelijke 'director's cut' die veel meer beeldmateriaal zou moeten gaan bevatten.

In de States startte het $79 miljoen kostende It Chapter Two met een sterke $91,1 miljoen en eindigde wereldwijd op een verder prima $473,0 miljoen. Dit bleek wel ruim $220 miljoen minder dan de eindscore van het eerste deel. De ontvangst was net aan voldoende met 63% op Rotten Tomatoes met een 6.1/10 als gemiddelde beoordeling. Deel één kwam nog uit op 86%, met een 7,24.


Oudere Losers Club

In Capter Two onhult het kwaad zich opnieuw in het stadje Derry en komt de Losers Club - jong en oud - weer bij elkaar. Omdat elke 27 jaar het kwaad terugkeert naar het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, moeten de 'Losers' - die allen hun eigen weg zijn gegaan - weer bij elkaar komen als volwassenen, bijna drie decennia na hun eerste ontmoeting met Pennywise.

4K UHD Blu-ray: It Chapter Two

Discs: 1 x 4K UHD | 2 x Blu-ray | Release: januari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889663744 | Met dank aan:
Warner Bros Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van It Chapter Two zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD-keepcase. Op de voorkant toont enkel Pennywise en de achterkant hint naar enkele extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Uiteraard is dit weer een puike uitgave als er naar de technische zaken wordt gekeken. Het 4K UHD-beeld is uitmuntend. Ondanks dat menigeen niet blij was met de uitwerking zit de film visueel strak in elkaar, met mooie, wisselende omgevingen. In 4K pakt het geheel strak uit, met een prachtig, wat bewerkt kleurenpalet met een pakkende scherpte. Niets op aan te merken!

De geluidstrack komt op de 4K-schijf in Dolby Atmos (True HD). Opvallend is dat de Dolby Atmos-track op de Blu-ray schijf blijft steken op een Dolby Digital 7.1 track wat overigens een prima track is voor de gemiddelde kijker. De muzikale ondersteuning komt via Benjamin Wallfisch, betrokken bij deel één en de 2019-films Serenity, Hellboy en Shazam!.

Bonusmateriaal

Op de Blu-ray schijf met de hoofdfilm staat ook een track met audiocommentaar van regisseur Andy Muschietti. Het overige bonusmateriaal staat op een apart meegeleverde Blu-ray disc. Daarop kun je twee featurettes bekijken over het eerste en tweede deel, met de titels The Summers of IT - Chapter One: You'll Float, Too en The Summers of IT - Chapter Two: IT Ends. Beide video's bevatten veel interviews en beelden van achter de schermen en duren zo'n 40 minuten.

Daarnaast kun je kijken naar drie losse featurettes over 1. het aandeel van Bill Skarsgård als Pennywise the Dancing Clown, 2. het ouder worden van de personages en 3. het centrale thema in het boek van Stephen King, toegelicht door de King of Horror.

Wat vind jij van de tweede It?

Was jij onder de indruk van deze tweede It? En ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm