Beasts of No Nation (2015)

Child. Captive. Killer.

Deze 'Netflix Original' draait niet in de bioscoop, maar is alleen te zien bij de populaire streamingdienst. Idris Elba is fenomenaal in dit aangrijpende verhaal over kindsoldaten.
play

7,8 details

  • 137 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

Agu, is een jongen die gedwongen wordt om zich bij een groep militanten te voegen, in een West-Afrikaans land. Agu vreest voor zijn commandant en veel van zijn handlangers en ziet zijn jeugd aan zich voorbij gaan in een land dat wordt verscheurd door oorlog.

Regie
Cary Fukunaga
Cast
John Arthur, Abraham Attah, Fred Nii Amugi, Emmanuel Affadzi, Ricky Adelayitor, Ama Abebrese, Kobina Amissah-Sam, Andrew Adote, Grace Nortey, Nataliah Andoh, Matthew Mpoke Bigg, Francis Weddey, Nana Mensah, Emmary Brown, Vera Nyarkoah Antwi, Nana Mensah.
Release
16.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Cary Joji Fukunaga | Cast: Idris Elba (Commandant), Abraham Attah (Agu), Ama K. Abebrese (Mother), Opeyemi Fagbohungbe (Sergeant Gaz), Richard Pepple (Father Friday), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2015

Na een reis langs filmfestivals als Venetië en Toronto brengt streamingdienst Netflix morgen zijn eerste 'original' dramafilm uit in Nederland. Beasts of No Nation is meteen een flinke gok: het is niet alleen een serieuze arthousefilm, maar ook een dure productie met risicovolle opnames op locatie. Tel daar een overwegend onbekende cast bij op en je hebt de juiste ingrediënten voor een riskante onderneming. Gelukkig staat er een talentvol regisseur aan het roer in de persoon van Cary Fukunaga, de man achter het eerste seizoen van HBO-hitserie True Detective en films als Sin Nombre en Jane Eyre. Hij baseerde zich op het gelijknamige boek van Uzodinma Iweala.

» Lees ook onze interviews met Idris Elba en Cary Fukunaga.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Beasts of No Nation Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beasts of No Nation

acties